Het laatste recept dat online kwam dateert van 26 maart. Jep, dat is ruim 2 maanden geleden. Hoog tijd voor een lading nieuwe gerechten op The Lion Kitchen. Gezien de huidige situatie, lees alles moet tussen de voedingen door bereid worden, zijn de meeste recepten snel & makkelijk. Een beetje een Easy Mondays, maar dan voor iedere dag. Daarnaast vertrek ik over ruim 3 weken richting Zuid-Frankrijk en moet daar in badpak – jep – geparadeerd worden. Het ideaal om weer in bikini rond te dartelen heb ik toch maar even opzij geschoven. Ach is allemaal niet zo erg en tijdens de borstvoeding moet er nou eenmaal meer gegeten worden. Dat ik dit interpreteer als dat ik kan eten wat ik wil daargelaten. Oepsie! Gelukkig zijn de eerste 11 kilo’s eraf, echter er rusten er nog wat rondom de calZONE. Negen maanden op, negen maanden af zeggen ze toch? Al hoop ik dat het wel iets sneller gaat. Aanstaande zondag weer aan de slag bij Robby, dan twee weken Franse kazen en de hele shebangbang en dan is het echt afgelopen.

Ok, we dwalen af. Vandaag een kip & Parmaham uit de oven. Niet het meest gezonde gerecht ever, maar combineer met een grote sla en de schade valt wel mee. Het fijne aan dit gerecht is dat je het al eerder kan klaarmaken en op het moment suprême alleen maar in de oven hoeft te schuiven. Maak daarnaast ook alvast de dressing en je hoeft alleen maar aan tafel te gaan zitten. Yes, The Lion Kitchen is back!

Kip & Parmaham uit de oven (4 personen)
– 2 kipfilets
– 8 plakken Parmaham
– 125 gr crème fraîche
– 2 tenen knoflook
– handje basilicumblaadjes
– 75 gr geraspte Parmezaanse kaas
– peper & zout
– olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 gr. Pers de tenen knoflook uit, meng met de crème fraîche, ongeveer 50 gr van de kaas en breng op smaak met peper & zout. Snijd de kipfilets in de lengte door de helft, zodat er 4 dunnere kipfilets ontstaan. Leg 4 x 2 plakken Parmaham naast elkaar en plaats hierop de kipfilets. Daarop leg je de blaadjes basilicum en wikkel je de Parmaham om de kipfilet.

img_0258

Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Leg de pakketjes kipfilet in de ovenschaal en verdeel hierover de crème fraîche. Als laatste strooi je er wat extra kaas overheen en schuif je de kip voor ongeveer 20 à 25 min de oven in. Als laatste nog wat verse basilicum eroverheen en genieten maar!

img_1267img_1268