Vorige week raadde ik iemand aan om bij Jansz te eten en verwees haar naar The Lion Kitchen voor de review. Een kleine zoektocht leidde tot de conclusie dat deze nog niet online stond. Mmmm, blame it on the pregnancy zullen we maar zeggen! We gaan even terug in de tijd, maar onder het mom van “beter te laat dan nooit” hierbij de review van hotspot Jansz.

jansz6jansz7jansz11Jansz1

Restaurant Jansz is onderdeel van het vrnieuwde Pulitzer hotel op de Prinsengracht. Bij binnenkomst kan het eigenlijk al niet meer misgaan aangezien het interieur fantastisch is. Van de entree, tot het restaurant, de weg naar de wc tot de bar elke ruimte is waanzinnig ingericht. Nog voordat we ook maar een hap hebben genomen zijn we fan.

Natuurlijk komen we voor het eten en onder het genot van een (alcoholvrij) cocktail bestuderen we de kaart. Ondanks dat Jansz op dat moment nog maar kort geopend was, waren de gehaktballen al berucht. Die nemen we sowieso. Daarbij delen we de king crab op toast en eendelevermousse met truffel. Over de ballen is geen woord gelogen, hier fiets je voor om!

jansz4
jansz5
jansz3

Dan het hoofdgerecht. Een keuze maken blijkt lastig aangezien je eigenlijk van elk gerecht op het menu begint te watertanden. Uiteindelijk kiest Fleur de twee bereidingen van eend die ietwat lauw werd geserveerd, maar erg lekker van smaak was. Ik ging voor de ravioli van kreeft, die helaas wat tegenviel qua smaak en bremzout was. Een klein minpuntje. Gelukkig maakten de toetjes alles weer goed.

jansz9jansz10

Het chique Jansz is één groot feest. De voorgerechten waren subliem en by far onze favoriet. Wist je dat je bij Jansz ook kan ontbijten en lunchen? Tot heel snel…

Jansz – Reestraat 8 – website