Max was net geboren en ik ontving een bericht van Chiel of ik zin had in een goede koffie en een club sandwich?! Lang nadenken was niet nodig; natuurlijk heb ik daar zin in! Het leek mij daarnaast de uitgelezen kans voor een eerste uitstapje met de familie.

Na alles 100 keer gecheckt te hebben, drie reserve flessen en 5 extra luiers verder vertrokken we in de volgeladen Up richting Oost. Helemaal in de beginperiode van ClubKoffie had ik hier al weleens gegeten en dat was toen erg lekker. Nu voor een tweede keer en met het verhaal van de baas erbij kan het bijna niet mis gaan.

img_3932img_3958

ClubKoffie is ontstaan uit een voorliefde voor club sandwiches en …. koffie. Om die reden hoeft er ook niet lang over de naam nagedacht te worden, want veel beter gaat het niet worden. Daarbij ontstond het lumineuze idee om de sandwiches te vernoemen naar verschillende toepasselijke hoofdsteden. Zo heet de Reuben sandwich de New York Club en de steak tartaar de Paris Club. Als je dan ook nog eens de crème de la crème op de avond voordat je opengaat op proefdiner krijgt voor de laatste puntjes op i kan er weinig meer misgaan.

img_3933img_3954img_3953img_3934

Dat blijkt te kloppen. We laten ons verrassen en krijgen de lievelingssandwiches van Chiel: Paris, New York en Old Town. Met Max inmiddels op schoot vallen we direct aan. Thol zijn favoriet is de Paris en die van mij New York. Zelden heb ik zulke lekkere pastrami gegeten in combinatie met gruyère, augurk en mosterd.

img_3956img_3955

We sluiten de lunch af met een koffie en espresso. Chiel heeft niet gelogen! ClubKoffie is een waanzinnige tent in hartje Oost met een heerlijk terras. Kortom, een aanrader!

img_3957img_3959

Clubkoffie – Krugerplein 2 – website