Een verbouwing, een baby en een nieuwe baan. Dit gebeurde allemaal het afgelopen half jaar. De oplettende lezer onder ons heeft dit al kunnen spotten op mijn LinkedIn en de overige groep volgers heeft ongetwijfeld wat recepten gemist de laatste tijd. Sinds 1 juli jl. ben ik namelijk onderdeel van team Freek. Freek wie? Jawel, the one and only Freek Vonk of beter gezegd Neerlands bekendste bioloog. Tijdens mijn zwangerschapsverlof kreeg ik namelijk het voorstel van de eeuw om te gaan werken voor Studio Freek. Hier hoefde ik geen twee keer over na te denken, deze kans mag en wil ik niet laten liggen. Inmiddels zijn we een dikke 6 weken verder en heb ik de tijd van mijn leven. Het onoverkoombare gevolg hiervan is wel dat The Lion Kitchen iets stiller is geweest, maar geen zorgen.

The Lion Kitchen begon ooit als hobby, werd mijn werk en wordt nu weer mijn hobby. Ik merk dat ik de lol die ik in het schrijven had weer heb gevonden. Wat af en toe een “moetje” werd is nu weer met zoveel plezier achter mijn laptop kruipen. Het allerleukste is dat ik mezelf weer heb gevonden en jullie hebben dat schijnbaar door. Afgezien van de stilte heb ik leukere opdrachten en reacties van lezers gekregen dan ooit. Veel beter kan het gewoon niet worden. En ja dat mag best eens gezegd worden: de leukste man, het meest fantastische ventje, de coolste baan en een waanzinnige hobby. Meer bijvoeglijke naamwoorden zijn er bijna niet. Vanaf nu komt alleen de crème de la crème op The Lion Kitchen en hetgeen zo dicht mogelijk bij mij staat. Denk aan veel nieuwe recepten, verhalen over Max en moeder zijn en de hotspots binnen en buiten Amsterdam. Ik heb er heel veel zin in! En vind je het af en toe te lang duren volg mij dan op Instagram, daar ben ik vrijwel dagelijks actief op.

Zomerse sla met meloen & mozzarella (4 personen)

– 2 kleine of 1 grote bol (buffel)mozzarella
– cantaloupe meloen
– grote zak sla of rucola
– 250 gr kleine tomaatjes
– 100 gr Serrano- of Parmaham
– olijfolie
– balsamicostroop
– pepr & zout

Voor de leuk gebruik ik een meloenlepeltje om kleine bolletjes uit de meloen te lepelen. Snijd anders de meloen in kleine blokjes. Snijd de tomaatjes door vieren. Scheur de ham en de mozzarella in stukken.

Verdeel de sla, meloen, tomaten, ham en mozzarella over 4 borden. Besprenkel met olijfolie en balsamicostroop. Maak af met wat peper & zout.

img_3985

Tip: gebruik de basilicum olijfolie ‘Al Basilico’ van Liquido d’Oro!

img_3047