Bij mijn vader ging er direct een belletje rinkelen toen we vertelden dat we gingen eten bij Dikker & Thijs. “Bestaat dat nog?”, vroeg hij direct. Nou en of! Sterker, het restaurant heeft een mega restyling gehad en is weer terug in de race. Het was een plek waar mijn vader vroeger maar al te graag ging lunchen wanneer zijn ouders hem kwamen opzoeken in de grote stad. Het hotel bestaat al jaren en het bijbehorende restaurant heeft zelfs ooit een Michelinster gehad. Daarnaast hadden ze een vooruitstrevende delicatessenwinkel waar de meest bijzondere en unieke producten werden verkocht. Na de hoogtijdagen werd het wat rustiger rondom Dikker & Thijs tot afgelopen mei.

Een frisse wind zorgde ervoor dat het restaurant een compleet nieuwe look kreeg en dat is te zien ook. De “kelder” is sfeervol en hip ingericht. De kaart doet je direct watertanden en dat waren voor mij al meer dan genoeg redenen om aan te schuiven.

img_0535img_0537img_0538img_0539

Op een zonnige dag krijgen we een plekje buiten aan tafel bij Thijs by Dikker & Thijs en Sam is onze (fantastische) gastheer. Vol enthousiasme vertelt hij ons het verhaal rondom Dikker & Thijs en legt hij aan het einde de kaart uit. Onder het genot van een aperitief duiken we in het menu. Thol kiest een combinatie van limoncello en elderflower tonic water en ik van vermouth en ginger ale. Yum!

img_0540img_0541

We beginnen met de steak tartare met kappertjes, rode ui, augurk, eigeel & toast en de pikante gamba’s uit de oven met lente-ui & rode pepertjes. Uiteraard delen we de voorgerechten. Groot fan zijn we van de pikante gamba’s en we zijn nog steeds bezig het recept rondom de saus te ontfutselen, maar ook van de steak tartare worden we erg blij. Daarbij drinken we een glas heerlijke chardonnay.

img_0192

Geheel tegen al mijn principes in nemen we hetzelfde hoofdgerecht: de bavette met seizoensgroenten, Franse frites en huisgemaakte mayonaise. Sam had gelijk, dit is echt goddelijk. Ik ben blij met onze keuze en we moeten ons inhouden om niet de gehele bak met knapperige frietjes op te eten.

img_0543

We sluiten de avond af met tweemaal de “cafe gourmand” bestaande uit Moyee coffee, een likeurtje en huisgemaakte friandises. Een goede afsluiting!

img_0544

Het was een heerlijke avond bij Dikker & Thijs en we hebben dik genoten. Niet alleen van het lekkere eten, maar ook van de goede sfeer en de supervriendelijke bediening! Dank jullie wel.

Dikker & Thijs – Prinsengracht 438 – website