Max hebben we weggebracht naar mijn schoonouders en wij hebben een romantisch weekend in Bergen voor de boeg. Bergen blijkt een prachtig kunstenaarsdorp te zijn in het noorden van het land. Eigenlijk is het in twee delen verdeeld; het dorp Bergen zelf en iets verderop heb je Bergen aan Zee. Precies in het midden ligt Blooming Hotel: onze verblijfplaats voor de komende nacht. Het is nog vroeg als we arriveren en besluiten eerst het dorp in het gaan. Er blijkt iedere zaterdag een markt te zijn en dat betekent even struinen. Verder heeft Bergen leuke winkels en vinden we eindelijk slofjes voor Max waar ik al 6 maanden naar op zoek was. Jaja, de shoppinggoals zijn bijgesteld.

img_1987img_1988
img_1983img_1267

We lunchen bij Nero’s Place met uiteraard een glas wijn en dat blijkt een goede keuze. Nadat we de laatste paar winkels hebben bekeken pakken we de auto naar Blooming. Even inchecken en onze kamer bekijken. Naast het strand staat Bergen ook bekend om haar bossen en daar kijken wij vanaf onze hotelkamer precies op uit. Wat een rust! We zetten onze tassen neer en rijden naar het strand. Helaas is de strandtent van Blooming, Blooming Beach, net afgebouwd, maar we kunnen gelukkig nog terecht bij de buren. Ondanks dat het oktober is, zit het terras bomvol. Hoppakee, we bestellen nog een glas wijn en een paar borrelhappen. Vlak voordat het weer omslaat pakken we de auto terug naar het hotel.

img_1238img_1992

Na een middagdutje, ok dit is legitiem met een baby, duiken we de wellness in. Na een paar baantjes, bubbelen in de whirlpool en een rondje sauna is het tijd om ons klaar te maken voor de avond. Uitgerust en wel beginnen we de avond in de bar. Het is er gezellig druk. Je hoeft er niet alleen een drankje te nemen, want we zien de meest lekkere happen voorbij komen.

img_1986

Tijd om aan tafel te gaan! Restaurant Vigor is onderdeel van het hotel en ook hier zijn vrijwel alle tafels bezet. Onder het genot van wat focaccia van het huis, daar houden we van, duiken we in het menu. We beginnen met de gerookte zalm ingelegd met kruidenpekel, crème fraîche, piment, zoetzure ui en knoflooktoast en de rundercarpaccio met limoenmayonaise, oude kaas van de Franschman, gedroogde tomaat, pijnboompitten en rucola. Yum!

img_1276

Daarna nemen we de medaillons van runderhaas met groenten uit de Hoftuin, geroosterde aardappel, saus van zoete sjalotjes en de gegrilde kalfs-ribeye met ravioli gevuld met ricotta, gepofte tomaat en kalfsjus. Het eten is echt een aanrader. Vigor staat erom bekend dat het met verse, seizoensgebonden producten werkt uit eigen tuin en dat proef je. Ondanks dat de toetjes erg aanlokkelijk klinken besluiten voor de scroppino te gaan, die aan tafel wordt bereidt.

img_1989

We nemen nog een afzakkertje in de bar en duiken daarna het bed in. Na heerlijk uitgeslapen te hebben schuiven we de gordijnen open om het prachtige uitzicht van de bossen te zien. Dit is behoorlijk ontspannen wakker worden.

img_1990

Op naar het ontbijt! In de wandelgangen had ik al voornomen dat dit ontbijt waanzinnig is en daar is geen woord over gelogen. Alles is vers en wordt voor je neus bereidt. We weten niet waar we moeten beginnen! Met beide borden volgeladen met roerei, spek, rosbief, croissantjes en ga zo maar door vallen we aan. Wat een goed begin van de dag! Als ontbijttoetje nemen we nog de wafels. Man oh man wat lekker!

img_1984img_1985
img_1289img_1991

Ik kan niet anders zeggen dat Blooming de perfecte getaway is en slechts ruim een uur verwijderd van Amsterdam. Het enige kritiekpuntje van het weekend ligt bij mezelf en dat is dat we langer hadden moeten blijven! Kortom, een giga aanrader voor een romantisch weekendje samen weg, maar ook toegankelijk voor hele families met kinderen. Dank je wel Blooming!

Blooming Hotel – Duinweg 5 te Bergen (NH) – website