Inmiddels ga ik alweer bijna 5 maanden als werkende moeder door het leven en ben ik een ervaringsdeskundige in de dop voor “mommytasking”. Uit ervaring spreek ik wanneer ik zeg dat multitasking de lading niet dekt. Het allerfijnste is dat ik zowaar een weg heb weten te vinden in mijn leven thuis, op werk, sportend en omringd door vrienden. Het heeft even geduurd, maar de puzzelstukjes vallen langzaam in elkaar. Er is weer tijd voor etentjes buiten de deur samen en met anderen, twee keer per week sporten en genoeg quality time met de kleine man. Het mooiste is dat er weer gekookt wordt! Leefden we in de vorige blogs nog uitsluitend van de kookkunsten van moeders of in mindere tijden van een van de vele thuisbezorgapps, sta ik nu zelf weer roerend achter de pannen. Ok, ik geef eerlijk toe niet altijd even spannend of culinair, maar vers en homemade is het wel.

Qua soort gerechten is er wel een hoop veranderd. Tegenwoordig is het toch lekker als er wat voorwerk gedaan kan worden, het allemaal in één pan past of je het slechts in de oven hoeft te schuiven. De hersens draaien overuren door al het bedenken van nieuwe recepten. De Italiaanse kip uit de oven is één van mijn persoonlijke favorieten geworden. Het past in één schaal, je kan het de op de dag zelf of een dag daarvoor al voorbereiden, het hoeft alleen maar de oven in en het is goddelijk. Kortom, het bevat alle ingrediënten voor een geslaagde avond of je nou moeder bent of niet.

Italiaanse kip uit de oven (4 personen)
– 2 kipfilets of 4 kippendijen
– grote bol buffelmozzarella
– 6 tomaten
– 6 plakjes pancetta
– afbak foccaccia
– zak rucola
– 1 el Italiaanse kruiden
– 50 gr pesto
– olijfolie
– balsamicostroop
– peper & zout

Verwarm de oven voor op 200 gr.

Snijd de tomaten, kip, focaccia en pancetta in stukken. Meng alles in een ovenschaal samen met de pesto en de Italiaanse kruiden. Schenk er een beetje olijfolie overheen en breng op smaak met peper & zout. Laat het geheel 15 minuten marineren.

italiaanse-kip

Schuif de Italiaanse kip voor 25 á 30 minuten de oven in en hussel het geheel af en toe goed om. Haal daarna de schaal uit de oven en laat even afkoelen

Dep ondertussen de buffelmozzarella goed droog en scheur in stukken. Verdeel daarna de rucola over de borden. Daarover mag de Italiaanse kip, de buffelmozzarella en als laatste de balsamicostroop.

img_1938