Izakaya staat vanaf de dag dat ze haar deuren opende op mijn wishlist. Na jarenlang naar iedereens verhalen te hebben geluisterd was de dag eindelijk daar dat ik er ging eten en dan ben je in verwachting. Zucht! Ik heb het tipje van de sluier mogen proeven, want alles is er verser dan vers, maar de full monty heb ik moeten missen. Inmiddels is Max er en had ik foodiefriend Vanessa sinds de geboorte niet meer gezien. Kortom, hoog tijd voor een get together en waar kan dat beter dan bij …. Izakaya! Vanessa was namelijk één van die types die mij vanaf het moment dat we elkaar ontmoeten riep dat ik bij Izakaya moest gaan eten en dan vooral voor de crispy sushi met tonijn.

Tussen de buien door schuiven we op een zaterdagmiddag aan. We beginnen met een Raspberry Mule, Izakaya’s twist op de klassieke Moscow mule; Shochu, frambozen, limoen en ginger beer. We doen een poging om de kaart in te duiken, maar daar staat zoveel lekkers in dat we besluiten ons over te leveren aan chef Schoe. We beginnen met de baby spinazie salade met garnalen & truffeldressing (!!) en sashimi van zalm, yellow tail (tonijn) & zeebaars met Yuzu soya en bieslook. Wow!

izakayaimg_1834

We vallen daarna van de ene smaaksensatie in de andere. Ik eet de lekkerste tonijn ooit, de Otoro tonijn, die zo mals en zacht van smaak is. Daarna krijgen we o.a. het lievelingsgerecht van Samual L. Jackson, sweet corn tempura, gyoza’s met Wagyu en foie gras, coquilles op twee manieren bereid en uiteraard het gerecht waar het allemaal om draaide: de crispy sushi met tonijn tartaartje. Vanessa had gelijk hier kom je voor terug, sterker, hier moet je voor terug.  Poeh, alleen al bij het schrijven van dit verhaal moet ik me best doen om niet weer spontaan te gaan kwijlen. Gelukkig kan ik jullie een beetje mee laten genieten dankzij alle foto’s.

img_2735img_2730
img_1855img_2733

We sluiten de middag af met een glas dessertwijn, de chocolate snow en madeleines. We kijken elkaar en prijzen onszelf gelukkig!

img_2734

Bij Izakya kan je niet alleen waanzinnig eten, je wordt er ook echt in de watten gelegd. We hebben zo’n beetje alles van de kaart mogen proeven van sushi & sashimi tot vlees van de grill tot tempura. Izakya is van alle markten thuis. Conclusie: ik ben voor altijd verpest en ik ben bang dat ik nooit meer ergens lekkerder Japans ga eten. Ik kan je maar een tip meegeven en dat is gaan!

Izakaya – Albert Cuypstraat 2 (in het Sir Albert Hotel) – website