Op de Sarphatistraat opende Hyatt Regency in het oude Emma Kinderziekenhuis kort geleden haar deuren. Het interieur is werkelijk waar prachtig! Het is net alsof je een bosrijke omgeving instapt en dat middenin de stad. Al eerder vertelde ik jullie dat een goed restaurant tegenwoordig een must is bij een hotel. En dat geldt ook voor hier, want in het hotel huist ‘Mama Makan‘. Het restaurant is geïnspireerd op de Hollandse en Indonesische keuken en zoals ze zelf schrijven is Mama Makan eigenlijk een Europees grand cafe in Indonesië. Je waant je in ieder geval even in het buitenland met al het groen en de houttinten. Het restaurant is overigens een ode aan de vroegere Plantagebuurt waar in de VOC-tijd veel gebeurde.

img_0483img_0495

Op vaderdag besluiten Max en ik Thole mee te nemen voor een lunch bij Mama Makan. We worden ontzettend gastvriendelijk ontvangen en Max waggelt lekker langs alle tafeltjes. Er is die dag speciaal voor alle vaders de “Superdad Sunday” waarbij je een bord vol spare ribs krijgt met bijpassende biertjes. Thole is uiteraard om en laat de kaart dan ook verder links liggen.

Zelf vind ik het heel moeilijk om een keuze te maken, zeker nu het samen delen is afgevallen. Op het menu vind je van alles van stamppot tot sla tot pasta. Mijn oog valt eigenlijk vrijwel direct op de sectie “Batavia” vol met gerechten uit de Indonesische keuken. Na lang wikken en wegen (niks voor mij, maar echt teveel lekkers) kies ik de ‘Mie Goreng Java’ met gebakken Javaanse noedels, garnalen, kip en groenten. Ook al is er geen speciaal kindermenu is het geen enkele moeite om wat voor Max te maken.

img_0486img_0485

Tijdens het zoveelste rondje met Max het hotel rond kunnen we meteen overal koekeloeren. Wat een waanzinnig hotel! Ze hebben een kleine binnentuin, een goede bar en ook een fijne hoek voor een kopje koffie in de ochtend. Naast het restaurant kan je hier dus prima vertoeven.

img_0487img_0489img_0488img_0491img_0490img_0493

Het eten is allemaal even lekker en de portie’s zijn hartstikke groot. De ribbetjes vallen van het bot en mijn mie goreng is heerlijk. De hele familie zit dik te genieten!

img_0497img_0496

Kortom, Mama Makan is fijne plek om een hapje te eten of het nu ’s avonds is of overdag. Het leukste vond ik de grote tafels waar je met de hele familie kan gaan rijsttafelen. Dank je wel en tot snel!

Kindvriendelijk: **** (kinderstoel aanwezig en voor de kinderen maken ze graag wat speciaals klaar)

Mama Makan – Sarphatistraat 104 – website