Er is gewoon geen The Lion Travels van Antwerpen! Hoe is het mogelijk? Het is namelijk een van mijn favoriete steden waar ik gemiddeld 1 keer, maar het liefst 2 keer per jaar kom. De ene keer om te shoppen de andere keer vanwege het snakken naar echte americain préparé en garnalenkroketten. Deze keer gingen we samen even zonder Max weg om mijn verjaardag te vieren en even een romantisch weekendje weg te zijn.

We hebben de drukke winkelstraat Meir links laten liggen, maar zijn wel lekker gaan slenteren door de wijk Zuid. Het grappige is dat onze Antwerpse uitjes zich vroeger afspeelde rondom de Groenplaats en we in het goedkoopste hotel sliepen, omdat we het liefst al ons geld aan cocktails bij Appelmans uitgaven. Tegenwoordig is dat wel anders en gaan we voor het lekkere eten en geven we daar het liefste ons geld aan uit. We sliepen in b&b “Antwerpen Museum Suites” wat op een top locatie ligt, maar we vonden het bed niet zo en je moest zittend douchen in bad. Mochten jullie aanraders hebben voor hotels en/of b&b’s dan hoor ik het graag. Ik ben alweer bezig de volgende te plannen en dan het liefste in januari als de soldes van start gaan.

Dan nu snel door naar alle tips!

Koffie & Ontbijt
Butchers Coffee, Kasteelstraat 57
Wasbar,Graaf van Egmonstraat 5
Tinsel, Vlaamsekaai 40
Starfish & Coffee, Bresstraat 9
Kaffeenini, Nationalestraat 114
Cafématic, Vlemickveld
The Soul Antwerp, Marnixplaats 15 (ook voor cocktails)

img_2011img_2010

Lunch
Graanmarkt 13, Graanmarkt 13
Vitrin, Marnixplaats 14 (ook voor de borrel)

img_2012img_2014
In de Roskam, Vrijdagmarkt 12

img_2004

Borrel & Cocktails
Soho, Marnixplaats 6

img_2009
The Soul Antwerp, Marnixplaats 15 (Pimm’s)

img_2007
Fish a’gogo, Handschoenmarkt 1 (ook voor uitgebreide lunch)

img_2005img_2006

Diner
Invincible, Haarstraat 9
Frank & Brut, Ernest van Dijckkaai 19
Plateau Royal, Jordaenskaai 27
The Butcher’s Son, Boomgaardstraat 1
Fiskebar, Marnixplaats 11
Bistro Meat & Eat, Marnixplaats 1

img_2008

Shoppen
– Meir (voor alle bekende modeketens)
– Nationalestraat
– Kloosterstraat
– Kammenstraat