Het is helaas nog steeds een gegeven dat ik geen ster ben in bakken! Ik heb, dankzij Elle Eten overigens, één succesnummer en dat is een goddelijke chocoladetaart. Er komt geen oven bij aan te pas en met enige behendigheid staat de taart binnen 30 minuten in de vriezer. Het is namelijk een zogeheten “no bake” chocoladetaart en waarschijnlijk daarom de reden dat het altijd lukt. Het scheelt in ieder geval gigantisch veel stress rondom verjaardagen, kerst en andere diners. Thole werd gisteren 33 jaar en meteen kwam de vraag of ik deze taart wilde maken voor zijn collega’s. Uiteraard no problemo! Waar ik wel ieder jaar weer in paniek van raak is het bedenken van een cadeau. Ik vind cadeaus voor mannen eigenlijk altijd een dingetje. Of het nu voor Thole, mijn (schoon)vader of een vriend is, ik blijf het lastig vinden. Behalve dit jaar!

Het leek mij een goed moment om de vraag rondom mannencadeaus eens tot op de bodem uit te zoeken. Het resultaat is een prachtige top 3 geworden:

1. een luchtje (bijvoorbeeld Hugo Boss Bottled Unlimited)
2. een zonnebril (ik ben altijd fan van de brillen van Toms en je helpt er meteen iemand anders mee)
3. sokken (met de vrolijke sokken van Happy Socks zit je altijd goed)

Navraag in mijn vriendenkring en op Instagram leverde nog de volgende tips op: zwembroek, sneakers, een mooie sjaal, portemonnee of een leren sleutelhanger. De komende jaren zit ik in ieder geval weer snor!

En nu voor jullie het recept voor de makkelijkste chocoladetaart ter wereld. Met dank aan Elle Eten’s kookboek “Taart, hartig en zoet” en de nieuwste Tony’s Chocolonely, donkere melk 42%.

Chocoladetaart (6 grote of 12 kleine porties)
– 300 gr chocolate chip cookies
– 80 gr boter
– 200 gr pure chocolade met minstens 70% cacao
– 100 gr melkchocolade (ik heb Tony’s donkere melk 42 % gebruikt)
– 250 ml crème fraîche light
– 80 gr suiker
– ronde taartvorm (ongeveer 20-25 cm)

Stamp de koekjes fijn in de vijzel of verkruimel ze door ze in een theedoek te stoppen en er met een deegrol op te slaan. Smelt ondertussen de boter in een steelpannetje. Vermeng in een kom de koekjes met de gesmolten boter. Kneed het mengsel met de hand.

Breng een dikke laag van het koekjesdeeg aan in de taartvorm. Begin bij de rand en druk het deeg stevig aan met je vuisten. Zet de taartbodem een paar minuten in de vriezer.

Breek de chocolade in stukjes en smelt de chocolade au bain marie. Meng de gesmolten chocolade met de crème fraîche en de suiker. Blijf roeren tot het een mooi glad geheel is geworden. Strijk het mengsel met een spatel uit over de taartbodem. Bewaar de taart 1 uur in de vriezer. Daarna lekker opeten of bewaar de taart in de ijskast.