De poké bowl is razend populair binnen de take away scene in Amsterdam. De van oorsprong uit Hawai afkomstige bowl is voor jong en oud hot and happening. Van de traditionele versie met ahi tonijn tot de meest uitlopende varianten die je maar kunt bedenken. Een van de hotspots waar je jouw poké cravings kan stillen is Temakery. Temakery noemt zichzelf een “fast casual restaurant” en bij binnenkomst is te zien dat ik niet de enige ben in Amsterdam die hier voor een bowl komt. Het is een komen en gaan van mensen die komen afhalen, even zitten en de vele koeriers die voor de deur staan geparkeerd. De rest van de stad is kennelijk al fan en dat maakt mij extra nieuwsgierig.

De eerste keer dat ik bij Temakery kom proeven nemen we zo’n beetje alles van de kaart. De Hawaian Classic poke bowl met ahi tuna, de double bao met fried chicken, een zomerse springrol en de sushi rol van de week met fried shrimp. Op de fiets mee naar huis en daarna op het dakterras hebben wij dik zitten genieten. Een mooie bijkomstigheid is dat Temakery naast mijn sportschool op de Ferdinand Bolstraat zit, dus een top plek voor een snelle take away na het sporten.

Toen ik een paar weken later werd benaderd door Temakery of ik mijn eigen bowl wilde bedenken maakte ik een sprongetje van geluk. Een eigen bowl minimaal een maand op de kaart! Wie wil dit nou niet? Niet alleen kan ik dan zelf eindeloos genieten van mijn eigen creatie, maar door heel Amsterdam kunnen mensen mijn bowl bestellen. Na veel wikken en wegen kwam ik tot de volgende creatie: gebakken gamba’s, soja bonen, radijs, wortel, rode kool, zeewier salade, avocado met een crunch van sesamzaadjes en gebakken uitjes. De bowl wordt afgetopt met een Sriracha saus genaamd Mr. Red en “The Lion” is klaar. Dit klinkt niet alleen goddelijk het smaakt ook waanzinnig. Dit moet gewoon een succes worden!

The Lion is vanaf morgen, 1 oktober 2017, 3 maanden lang verkrijgbaar bij Temakery. Om dit te vieren mag ik 2×2 bowls weggeven. Ga hiervoor naar mijn Facebook of Instagram en tag hierin jouw vriend of vriendin met wie jij graag The Lion wil delen. De winactie loopt tot 7 oktober a.s. 16:00 uur. De winactie is verlopen en de winnaars hebben een persoonlijk bericht ontvangen!

Bereid je maar voor op heel wat The Lion bowls de komende maanden, het is verslavend lekker!

Temakery – Ferdinand Bolstraat 128 – website