Max is inmiddels alweer bijna twee jaar en heeft de kookgenen niet van een vreemde. Met alles wil hij helpen en vooral als het zich rondom de keuken afspeelt. Samen chocoladetaart maken is dan ook veel te leuk. Al ruim een jaar geleden kreeg ik een ontzettend coole bakset van het merk Lilliputiens opgestuurd. De serie “Little Chef” van Lilliputiens staat in het teken van samen koken met je kind(eren). Vorig jaar was Max eigenlijk nog net te klein, maar tijdens de verhuizing stuitte ik op de set en dat resulteerde in een bakfestijn. Een van de taarten die we graag samen maken is de chocoladetaart van Alice in de bakvorm van César. Eigenlijk is het kookboek vanaf 4 jaar, maar met een klein beetje hulp gaat het uitstekend. Ook al likt Max het liefst alleen de spatels af ;).

Het recept deel ik dan ook maar al te graag met jullie!

De chocoladetaart van Alice en een beetje van Max
– 200 gr pure chocolade
– 45 gr bloem
– 150 gr roomboter (op kamertemperatuur)
– 4 eieren
– 60 gr suiker

Verwarm de oven voor op 180 gr. Laat de chocolade met de boter smelten in een pan.

Breek de eieren en het splits het eiwit en het eigeel (hier heeft Lilliputiens een uitstekend hulpmiddel voor). Houd van 3 eieren het eigeel apart.

Neem de pan met de gesmolten chocolade van het vuur. Voeg het eigeel toe en meng dit met een spatel. Voeg de bloem en de suiker toen en blijf roeren.

In een schone kom klop je het eiwit met een mixer stijf. Voeg het stijfgeklopte eiwit voorzichtig toe aan het chocolademengesel en blijf rustig roeren tot een vloeiende mengelmoes.

Vet de bakvorm in met boter en vul met het chocolademengsel.

Bak de taart in 20 min af. Haal daarna de taart uit de bakvorm en laat even afkoelen.