Om te vieren dat we 13 jaar verliefd zijn slapen de man en ik een nachtje in het Apollo Hotel en dineren we in bijbehorende brasserie Bodon. Max is als verrassing uit logeren, zodat we samen een (helaas alcoholvrij) feestje kunnen gaan bouwen. Wat ik van alles nog het lekkerste vind is dat we het hotel de hele avond niet hoeven te verlaten! Nadat we hebben ingecheckt en ons even hebben opgefrist, vertrekken we naar beneden. We zijn wat aan de vroege kant en besluiten daarom eerst een drankje te drinken en het hotel te ontdekken. Niet alleen de hotelkamers ook het restaurant heeft een serieuze make over gekregen en dat heeft het hotel veel goeds gebracht.

Na het drankje is het hoog tijd voor het diner. Als we Bodon binnen lopen worden we vriendelijk onthaald en nemen we plaats aan de bar. Voor ons ligt een vitrine vol met de lekkerste fruit de mer. De man krijgt een glas champagne en ik begin met een alcoholvrije cocktail. We krijgen een amuse van scheermessen en ik baal ervan dat het er maar eentje was. Daarna genieten we van een brioche met huisgemaakte paté en rilette van eend voor mij. Om de eerste ronde aan de bar af te sluiten delen we een plateau de fruits de mer met onder andere mosselen, tapijtschelpen, kokkels en alikruiken. Favoriet zijn de kokkels en mosselen!

Alsof bovenstaande nog niet genoeg is nemen we plaats aan onze tafel, een kleine nis waarin we gezellig naast elkaar kunnen zitten. Heel romantisch! We kiezen de crevettes, Hollandse garnalen met met appel, pompelmoes en radijs, en de escargots de bourgogne; slakken met kruidenboter. Ik ben dol op de Franse keuken en al helemaal als het eten traditioneel en ambachtelijk wordt bereid.

Van de “hors d’oeuvres” gaan we door naar de “plats principaux” oftewel het hoofdgerecht. Ik kies de sole meunière, een gebakken Noordzeetong met gekookte aardappel, remoulade en groene salade welke aan tafel wordt gefileerd. Uiteraard gaat Thol voor de bavette, een gegrilde runderbavette met pont neuf, spruitjes en bordelaisesaus. De oerfrites, pont neuf, die erbij komen zijn echt goddelijk. Wat een feest is het eten bij Bodon. De man krijgt overigens de meest goddelijke, zijn woorden, wijnen voorgeschoteld ook daarin is er bij Bodon genoeg keuze.

Aan de andere tafels worden ter plekke crêpes suzette aan tafel geflambeerd, maar wij kiezen als afsluiter voor de mousse au chocolat. Wauw, ik heb er geen andere woorden voor. En het allermooiste komt nog, we kunnen letterlijk rollend naar bed.

Voldaan vallen we in een diepe (food)coma en hebben een heerlijke nacht in onze hotelkamer. Om het verrassingsuitje in stijl af te sluiten nemen we plaats aan het grandioze ontbijt dat de volgende ochtend geserveerd wordt.

Dank je wel Apollo Hotel en Bodon, deze 13de verjaardag van ons liefdesfestijn zullen wij niet snel vergeten!

Apollo Hotel – Apollolaan 2 – website
Bodon La Grande Brasserie – Apollolaan 2 – website