Ein-de-lijk is de keuken klaar! Een niet bij naam te noemen keukenboer heeft er bijzonder lang over gedaan, maar na zo’n 5 verkeerde leveringen zijn we er. Dat betekent groot feest, want nu kan het echte pronken beginnen. In ons oude huis waren de opties qua ruimte beperkt en daarom was het zo fijn dat we hier echt los konden gaan. Het is een witte keuken geworden, met stoere zwarte knoppen, een grote SMEG en de aller- allermooiste groene tegels. Op social media werden jullie al net zo hysterisch als ik op de tegels in de keuken, dus dat is een goed teken. Ook stemden jullie massaal voor een hometour dus die komt er zeker aan!


PS. zien jullie de heerlijke producten van Rituals staan? Ik ben fan.

Ondertussen zijn we druk bezig om de zolder af te krijgen en dan door naar het laatste project: de tuin. Eerst gaan we nog even met z’n drieën met vakantie naar Fuerteventura. Mochten jullie nog leuke tips hebben dan hoor ik het graag!?!

Een van de laatste gerechten die ik in onze oude keuken maakte is een pasta met rolletjes van kalfsschnitzel. Ik kan niet wachten om dit recept nog een keer te maken, maar dan in de nieuwe keuken. Genieten jullie mee?

Pasta met kalfsschnitzel rolletjes
– 200 gr (volkoren) pasta
– 500 gr verse tomaten
– 4 kalfsschnitzels
– 4 plakken Parmaham
– rode ui
– verse basilicum
– +/- 3 el groene verse pesto
– 2 el balsamicostroop- of azijn
– geraspte Parmezaanse kaas
– roomboter
– olijfolie
– peper & zout
– bloem
– 100 ml droge witte wijn

Laat de kalfsschnitzels op kamertemperatuur komen. Leg de kalfsschnitzels om de beurt tussen twee vellen vershoudfolie en sla plat met de achterkant van een pan. Bestrijk iedere kalfsschnitzel met een beetje pesto en leg er een plak Parmaham op. Top af met wat Parmezaanse kaas, rol de kalfsschnitzel op en zet vast met een prikker of stuk keukentouw. Rol de kalfsschnitzels als door een beetje bloem.

Snipper de rode ui en snijd de tomaten in kleine blokjes. Meng de tomaten met de rode ui en voeg een scheutje olijfolie en de balsamicosiroop toe. Even goed roeren en op smaak brengen met peper & zout.

Verwarm een klont roomboter en een scheut olijfolie in een pan. Als de boter gesmolten en mooi goudbruin is voeg je de kalfsschnitzels toe en bak ze rondom bruin. Voeg de witte wijn toe en laat zo’n 8-10 min rustig sudderen op laag vuur om de wijn te verdampen. Voor alle preggo’s onder ons de witte wijn kan je ook achterwege laten en bak de rolletjes gewoon rondom bruin in zo’n 10-12 min.

Ondertussen kook je de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet daarna af en bewaar de pasta in een klein beetje van het kookvocht om te voorkomen dat het uitdroogt en voeg de tomaten toe.

Verdeel de pasta met tomaten over de borden. Snijd de kalfsrolletjes door vieren en leg ze op de pasta. Knip daarvoor wat verse basilicum en wat extra geraspte Parmezaanse kaas.