Yes, onze Bram Skip Pecco Thole is geboren en daarmee is deze blogpost van The little Lion Kitchen nu al de leukste van het jaar! De dag voor de uitgerekende datum is Bram in een mum van tijd geboren. Op vrijdagochtend stonden we nog bij de IKEA en na de eerste weeën in de GAMMA kwamen we zaterdagochtend heel vroeg in de ochtend met de kleine man thuis. Max ontpopte zich meteen tot de liefste en beste grote broer die er is en vanaf het eerste moment is het Brammetje hier en Baby Bram daar. Wat een groot feest! We wisten wel dat Max als groot fan van baby’s het leuk zou vinden, maar dit had ik niet kunnen dromen. En geen zorgen, ik maak me geen illusies ze zullen elkaar vast nog weleens een keer in de haren vliegen, maar daar denken we nu niet aan.

Vandaag is Bram alweer een maand oud en het cliché is bij nummer 2 weer een feit, de tijd vliegt voorbij. Ik vind het grappig om de gelijkenissen, maar ook de verschillen tussen de twee jongens te zien.


Op links Bram en op rechts Max, ongeveer even oud.

Max die heel lang en tenger was versus Bram die groeit bij iedere slok en de kleinste maten al is ontgroeid. Blond versus donker, maar beiden de bedenkelijke blik en rustige karakter. Ook Bram huilt eigenlijk alleen bij een volle broek of bij honger. We mogen wederom van geluk spreken. Heus niet alles is een grote blauwe wolk hoor! Slaap is iets dat ik weinig doe en het is best wennen met 2 kinderen. Ik heb nu al respect voor alle moeders met meerdere kinderen en ik zou het niet kunnen zonder alle lieve hulp.


Verder leek het mij leuk om wat tips te geven, nu zo met twee kinderen heb ik weer meer geleerd:

⁃ omarm de kraamhulp

⁃ Laat je man of vriend een week vrij nemen nadat de kraamzorg weg is

⁃ Houd de oudste kinderen een week of paar dagen thuis van de crèche. Zo kunnen hij/zij wennen aan de nieuwe situatie en het nieuwe familielid

⁃ Bij de eerste deden wij alles samen en nu verdelen we vrijwel alle taken. Thol zorgt grotendeels voor Max en ik voor Bram. We beginnen nog steeds de dag met een kop koffie met elkaar in bed of samen beneden. En ja daar staan we zelfs eerder voor op! En daarnaast ’s avonds gezellig met elkaar eten terwijl de mannen in de Tripp Trapp stoel zitten

⁃ Ieder vrij uurtje probeer ik aan Max te besteden. Dat is soms vrij pittig, maar wordt zo gewaardeerd door hem. Van even samen naar de bakker, de speeltuin tot naar bed brengen

⁃ Houd visite op afstand en bepaal zelf wanneer jullie er aan toe zijn. Wij hebben gekozen voor geen tot weinig bezoek door de week en in het weekend en sowieso niemand na vijven. Wat een rust geeft dat en geloof me Bram loopt niet weg

Dan een paar praktische tips:

⁃ schaf een KipKep aan bij krampjes! Ook bij Bram gebruiken we weer de Avent Soothie fopspeen

⁃ de prachtige doeken van BORO*MINI zijn een verademing en zeker tijdens deze warme periode. De doeken zijn 100% natuurlijk en handgemaakt in Amsterdam en het indigo blauw komt van de Indigofera plant.

⁃ Een meerijd plankje voor de oudste voor op, in mijn geval, de Joolz kinderwagen

⁃ Een goede draagzak! Ik gebruik vanaf 4 weken de Stokke Mycarrier buik- en rugdrager

⁃ Een mooie handgemaakte douchecape van Studio Mikoes voor na het badderen!

⁃ Alles van dr. Leenarts, vooral de babybillen zalf en bad- & doucheolie

– een Himalaya zoutlamp geeft het perfecte licht voor de nachtelijke borstvoedingsessies zonder dat manlief er last van heeft of de kleine wakker schrikt van het felle licht. Het prachtige bedje is van Stokke en leuk he de oude lakens van mijn omi

En als allerlaatste tip voor als de oudste mag trakteren op de crèche of op school, maar deze soepstengsels met muisjes. Even door de zachte boter halen en rollen door de muisjes, serveer ze leuk in een weckpot met onderin nog meer muisjes!