Helaas nog steeds geen nieuw recept ik zit nog niet in de kookflow en maak alleen maar golden oldies de laatste tijd. Het leek mij daarom een goed moment voor een nieuwe “The little Lion Kitchen” met het pimpen van een (IKEA) keukentje. Een eerste DIY – do it yourself – op The Lion Kitchen vanwege de grote hoeveelheid vragen over het keukentje van Max. Mijn ouders wilden heel graag Max een keuken voor zijn verjaardag geven. Hij speelde hier al regelmatig mee bij andere kinderen en Max is sowieso nogal dol op koken en helpen. Nu kom je bij het zoeken van een keuken al snel uit bij de befaamde IKEA kinderkeuken, maar wij vonden deze nogal saai. Daarnaast is hij nieuw best prijzig en begon onze speurtocht op Marktplaats. Ook daar is het inmiddels goed zoeken, maar met een beetje speurwerk tik je een mooi exemplaar op de kop. Houd daarbij eveneens in je achterhoofd dat je de keuken toch gaat pimpen, dus spiksplinternieuw is niet nodig.

Daarna begon het leukste gedeelte: “Hoe gaan we het keukentje pimpen?” Op Pinterest kan je uren ronddwalen en vind je de leukste IKEA-hacks (mocht je je een keer vervelen, het is de moeite waard om hierop te zoeken). Wij kozen uiteindelijk voor een zwarte keuken, met krijtbord verf zodat Max er ook op kan tekenen, een “marmeren” aanrecht en zilveren hendels. Matcht de keuken van Max meteen mooi bij ons nieuwe interieur. En gegarandeerd veel kopjes koffie die vanaf dan voor je worden gezet.

Wat heb je nodig?
– zwart krijtbord verf (250 ml, o.a. verkrijgbaar bij Action)
– marmeren decoratie folie (via o.a. AliExpress, Leenbakker of Kwantum)
– 2 verfkwasten (een dikke en een dunne)
– afplaktape
– zilveren verf spuitbus
– kranten/afdekfolie
– St Marc oid om te ontvetten
– schuurpapier
– stanleymes

Allereerst is het van belang om de keuken heel goed te schuren. Je kan ervoor kiezen om de keuken deels uit elkaar te halen, moet je toch doen als je het blad wilt bestickeren, of gewoon in zijn geheel. Daarna ontvet je alles met St Marc.

Plak de deurtjes en andere delen die niet zwart mogen worden af met tape en verwijder de hendels, kraan, afwasbak en de kookplaat. Leg alle delen op kranten of afdekfolie. Ik heb de achterkant ook geschilderd, aangezien je die kant later eventueel als soort supermarkt kan gebruiken (google maar). Verf alle delen zwart, ik heb dit wel 2 en sommige delen 3 keer moeten doen.

Schuur licht op en ontvet met St Marc de hendels, kraan, wasbak en de kookplaat. Dek het midden van de kookplaat goed af voordat je met de verf gaat spuiten. Spuit alle delen met de spuitbus. Houd goed afstand en doe het liever meerdere keren dan in een keer heel veel zodat de verf kan gaan druipen. Hier kwam ik pas te laat achter (zucht).

Als laatste kan je het aanrecht gaan beplakken. Doe dit heel voorzichtig stap voor stap en vraag iemand om hulp. Leg eerst de hele sticker over het aanrechtblad en strijk glad met bijvoorbeeld je pinpas. Maak daarna met een stanleymes inkepingen in de gaten voor de kraan, kookplaat en wasbak en vouw naar binnen.

Als alles goed droog is zet je de keuken weer in elkaar en kan het spelen beginnen.