Max is een van de grootste ijsmonsters ter wereld. Welk kind trouwens niet? Het liefst staat hij op met ijs! Met dat warme weer begrijp ik hem ook wel. Om het niet al te bont te maken zijn wij op zoek gegaan naar een aantal kindvriendelijke ijsjes die je zelf thuis kan maken. Zo gezond mogelijk, zodat het ijsjesdieet van Max wat minder erg wordt. En zelfs op zijn tijd in de ochtend ook ok is.

Een van Max zijn favorieten zijn de zelfgemaakte yoghurtijsjes met aardbeien en blauwe bessen. Roze aardbei-ijsjes eet hij namelijk het allerliefste. Wist je trouwens dat je op de markt, maar soms ook in de supermarkt vaak genoeg goedkopere bakjes aardbeien of met korting ziet. Deze zijn perfect voor dit soort gerechten! Je pureert ze namelijk toch.

Daarnaast heb ik bijna antieke Tupperware ijsvormpjes gebruikt nog uit mijn jeugd, maar alles kan zelfs bakjes waar je dan een stokje in steekt. Ik heb een dubbele portie gemaakt en het overgebleven gedeelte ingevroren voor wat smoothiebowls voor mijzelf! Even de nacht van te voren of ‘s ochtends vroeg uit de vriezer ha;en, beetje vers fruit en granola erbij. En je hebt een verrukkelijk ontbijt! Ontbijt je zelf ook met een ijsje…

Yoghurtijsjes met aardbeien & blauwe bessen (6 ijsjes)
⁃ 250 gr Griekse yoghurt 0%
⁃ 250 gr aardbeien
⁃ 2 handen blauwe bessen
⁃ 1 el honing (beetje afhankelijk van hoe zoet de aardbeien zijn)

Pureer de aardbeien, ze mogen best een beetje grof blijven. Ik heb voor Max de blauwe bessen gehalveerd, maar dit hoeft niet. Meng de aardbeien met de Griekse yoghurt, honing en de blauwe bessen. Verdeel over de ijsvormpjes en zet weg in de vriezer.