Om de verjaardag van Thole te vieren gingen we naar The Harbour Club voor een romantische lunch aan het water. Ondanks dat er op dit moment wordt verbouwd (de vernieuwde The Harbour Club opent haar deuren eind september) merkten wij daar op het terras vrij weinig van. Het was druk, gezellig en we zaten lekker aan het water aan een van de grote ronde tafels op het terras. The Harbour Club heeft meerdere vestigingen in Amsterdam-Zuid, -Oost, Rotterdam en in Vinkeveen. Wij genoten dit keer van een uitgebreide lunch in Amsterdam-Oost.

Thole trapte af met een Gin Tonic en ik kreeg een heerlijk glas Chardonnay met daarbij Pata Negra en brood met roomboter en een soort rillette van vis. Ondertussen bestudeerden we het menu dat we voorgeschoteld zouden krijgen. Wist je trouwens dat The Harbour Club een 2-gangenlunch binnen het uur serveert? Perfect voor een lunch tijdens kantooruren of als je even een korte pit stop wilt maken tijdens het varen.

De eerste gang bestond uit tuna taco’s met yuzu crème en guacamole, ik kan je vertellen dat 3 te weinig is zo lekker zijn ze, en beef tataki met crispy knoflook (yum), wasabi soja saus en lente-ui. Geen slecht begin zo op de donderdagmiddag.

Na sushi & sashimi als tussengerecht met sashimi van zalm, zeebaard en tonijn en sushi met krab kregen we maar liefst 3 hoofdgerechten te proeven. De beroemde gewokte bullet steak met o.a. avocado en een knoflook soja saus, gnocchi Parisienne met tuinbonen, ricotta en doperwtencrème en als laatste gegrilde zeeduivel met zwarte risotto en vongole. Vooral de zeeduivel was echt goddelijk, maar het vlees met de gegrilde avocado mag je zeker niet overslaan.

Eigenlijk hadden we meer dan genoeg gegeten, maar we mochten volgens The Harbour Club het toetje niet overslaan. The Chocolat Dream is precies zoals de titel al aangeeft een droom van chocolade. Stiekem hebben we uiteindelijk zo’n beetje het hele toetje toch opgegeten.

Het was een heerlijke middag bij The Harbour Club en een super verjaardagslunch. Met goed gevulde buiken rolden we richting huis. Nu snel terug om de vernieuwde The Harbour Club te zien!

The Harbour Club – Cruquiusweg 67 te Amsterdam – website