Het is weer tijd voor een nieuwe blog over ons bouwavontuur en deze keer draait het om de zolder. Voordat we naar de slaaprituelen van Bram gaan eerst een korte inleiding over onze zolder. Toen we voor het eerst naar het huis gingen kijken bestond de zolder uit een enorme klusruimte met een meditatiehoek. We zagen wel meteen potentie voor een slaapkamer door de prachtige balken aan het plafond. Alleen moest er dan wel flink verbouwd gaan worden!

Als eerste is de trap verplaatst naar de andere kant van de zolder en is natuurlijk de ruimte compleet leeg getrokken. Daarna is alles gestuct, wit geschilderd en zijn de houten balken geschuurd. Toen zagen we pas echt hoe groot de zolder eigenlijk is. Aangezien er maar twee kleine dakkapellen zitten, hebben we extra licht gecreëerd door Veluxramen te plaatsen. Het enige “nadeel” is dat wij een hoekhuis hebben, wat betekent dat alle muren schuin lopen. We hebben besloten om wanden te plaatsen, waarmee we meteen ontzettend veel bergruimte creëerden.

Als laatste was het de grootste wens, van de man, dat er een badkamer zou komen. Nu maakt het mij nog niet zoveel uit, maar als de jongens straks groter zijn is het wel fijn dat er twee badkamers zijn. Ik twijfelde eerst of het wel echt noodzakelijk was, maar achteraf ben ik zo blij.

Ik vind het iedere dag het grootste feest ooit om naar bed te gaan, vooral omdat het voelt alsof je elke nacht in een hotel slaapt. De waanzinnige lakens – van Crisp Sheets – die overigens al tijden op mijn wishlist stonden, helpen aan die gedachte ook wel mee.

Toen Bram geboren werd begon hij met slapen bij ons op zolder. Max heeft 6 maanden naast ons geslapen en bij Bram mikten we eigenlijk op de eerste 3 maanden. We kozen voor de prachtige wieg van Stokke die ongeveer even hoog als het bed is, smal is en een wiegende beweging maakt. Een fijne en veilige plek voor de eerste periode van Bram. Voor de voedingen in de nacht is het ontzettend handig om jouw baby dichtbij te hebben. Ik vond daarnaast een Himalayazout lamp echt een uitkomst, het geeft net genoeg licht om een luier te verschonen en Bram te voeden zonder dat de man wakker wordt.

De 3 maanden hebben we net niet gehaald. Ik ben een lichte slaper en Bram helaas ook, hetgeen resulteerde in dat zowel Bram als ik de hele nacht wakker waren. Lastig om afscheid te nemen van de veilige wieg en de stap naar het grote ledikant, maar na een paar nachten doorzetten is inmiddels iedereen blij. Bram slaapt de nacht steeds beter door en wij maken weer langere nachten. Dan meteen maar even een kleine update van de kleine Bram, nu 4 maanden, en klaar voor zijn eerste hapjes!

PS. Dit bericht bestaat uit producten die ik opgestuurd heb gekregen. De producten heb ik overigens zelf uitgekozen en mijn mening hierover is oprecht!