Sinds we verhuisd zijn naar Bussum is de plek waar we uiteten gaan mee verhuisd. Vandaar dat we vandaag afreizen naar Hilversum om te eten bij Meddens. Nu we in het Gooi wonen vind ik het ontzettend leuk om zoveel mogelijk nieuwe adresjes in onze nieuwe omgeving te testen. En Meddens is er zo eentje!

Meddens zit middenin het centrum van Hilversum en focust zich voornamelijk op vis. Het is een all day restaurant waar het ook eigenlijk ieder moment van de dag druk is. Het interieur is Instagramwaardig en daar worden we sowieso al vrolijk van. Meddens heeft een grote open keuken op de eerste verdieping, waar je de verse vis in de vitrine ziet liggen.

Als wij op een donderdagavond Meddens binnen wandelen zit het niet alleen binnen, maar ook buiten lekker vol. Na het maken van de befaamde roze foto duiken we het menu in. Uiteraard onder het genot van brood van Matthijs Boon met kruidenboter & olijfolie en een glas chardonnay mag niet ontbreken.


Nu Meddens bekend staat om haar visgerechten, besluiten we de 3 verschillende tartaren – waarvan 2x vis en 1x vlees – te delen. De steak tartaar Meddens van rauwe ossenhaas met truffelmayonaise, bieslook, toast & een eidooier, tonijntartaar met krokante avocado, yuzudressing & kruidensla, zalmtartaar van Noorse en gerookte zalm met een krokant ei. Met stip op nummer 1 staat de tonijn tartaar die zo mals is dat het smelt op je tong, gevolgd door de steak tartaar en de zalmtartaar. Alle drie lekker, maar de tonijn sprong er echt uit.

We dachten nog een voorgerecht te delen, maar Patrick – manager van Meddens – had andere plannen en schotelde ons nog een surf & turf voor. Een halve kreeft met tournedos, beter hadden we de avond qua eten niet kunnen afsluiten. Het was een waar feest bij Meddens!

De alcoholische afsluiter van de avond volgde namelijk hierna! Aangezien we allebei niet echt van de toetjes zijn sloten we spectaculair af met een G&T met een oester! Wauw, dat was me toch lekker.

Meddens is een ontzettend fijne plek in Hilversum en meer dan de moeite waard om er naartoe te rijden. Wij komen snel een keer met de jongens terug, want ook voor kinderen is Meddens top!

Meddens – Kerkstraat 112 – website