Vitaminen of het tekort eraan, wie is er deze maanden niet mee in de weer? Normaal gesproken zorgt de herfst- en winterperiode al voor de nodige loopneuzen, maar sinds dat Max naar de crèche gaat lijkt de verkoudheid nooit meer op te houden. Aan de lopende band wordt er hier thuis gehoest, geproest en worden er flink wat neuzen opgehaald en gesnoten. Lijken we er net vanaf te zijn, dan gooit 1 dag crèche weer roet in het eten. Kortom, neussprays en hoestdrank draaien hier overuren. In het verleden kocht ik wanneer de herfst zijn intrede deed een flinke dosis algemene multi-vitaminen bij de drogist en dacht ik daarmee goed bezig te zijn. Gelukkig heb ik Stefanie, van Klaever Health, die meedenkt en mij meteen op het matje riep. Iedereen neemt tegenwoordig gewoon maar wat en denkt er totaal niet over na of jouw lichaam daar wel behoefte aan heeft of sterker dat ook echt nodig heeft. Zo geef je onnodig bakken met geld uit aan supplementen die je wellicht niet eens nodig hebt.

Daarom heb ik bij Stefanie een uitgebreide bloedtest laten doen. Aan de hand van een consult hebben wij samen besloten om mijn bloed te laten analyseren om te kijken wat mijn lijf nodig heeft. Die behoefte is namelijk voor iedereen verschillend. Daarnaast kan je beter zorgen dat je dagelijks de juiste supplementen slikt, dan op het moment dat je het nodig denkt te hebben aan de bel trekt. Naast het onderzoek kijkt Stefanie ook naar jou en jouw leven. Zo zijn mijn nachten korter, heb ik een drukke baan en daardoor schommelt mijn weerstand meer. Ik was ontzettend benieuwd wat er uit het onderzoek zou komen. Gelukkig was de uitslag positief en sta ik vrij gezond in het leven. Voor deze koudere periode heb ik Vitamine C gekregen (mocht ik gaan kwakkelen kan ik hiervan de dosis wat ophogen), magnesium voor een meer ontspannen nachtrust en Vitamine D + visolie, omdat uit de uitslag bleek dat ik op die twee gebieden wat minder scoorde.

De vitamines die ik gebruik:
Bonesan Magnesan Forte Plus
MorEPA Platinum Omega 3 + Vitamine D
– VitaKruid Gebufferde Vitamine C

Sinds ik nu de juiste vitaminen slik voel ik mij stukken beter, ik heb het gevoel minder vatbaar te zijn voor alle bacteriën en virussen die in de lucht hangen en als laatste kan ik de korte nachten net wat beter aan. Ik raad het echt iedereen aan om langs Stefanie te gaan en jou te laten testen. Bij Klaever Health kijken ze echt naar jouw behoefte en krijg je advies op maat. Geloof me dat je hier echt heel gelukkig van gaat worden. Stuur een e-mail naar info@klaever-health.nl en Stefanie helpt je verder!

Klaever Health – Rozengracht 217 – Amsterdam

En omdat we helemaal in de feeststemming zijn krijgen jullie t/m 31 dec 15% korting op jullie aankopen in de webshop van Klaever Health met de code “thelionkitchen”. Nu zijn er geen excuses meer om nog gezonder de winter door te komen.

Daarnaast deel ik zoals beloofd twee recepten met bloemkool in de hoofdrol: bloemkoolrijst & geroosterde bloemkool met gamba’s.

De basis van de marinade is hetzelfde. In het ene recept marineer je hiermee de bloemkool en rooster je deze in de oven. In het andere recept marineer je hierin de gamba’s en wok je hierin ook de bloemkoolrijst

Marinade op basis van 400 gr bloemkool
– knoflookteen
– Rode ui
– 1/2 rode peper of flinke schep sambal
– gember ter grootte van duim
– 3 el ketjap
– Scheutje honing
– peper

Geroosterde bloemkool
Verwarm de oven voor op 180 gr. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en hussel door de marinade. Plaats de bloemkool op een ovenschaal en rooster de bloemkool 25 min in de oven. Schep af en toe even om. Lekker met biefstuk!

Gamba’s met bloemkoolrijst
Marineer 450 gr ongepelde gamba’s in de marinade. Zet zolang mogelijk weg in de ijskast, zodat de marinade goed kan intrekken.

Verhit in een wok een scheut olijfolie en schenk hierbij de marinade van de gamba’s. Roerbak hierin ongeveer 400 gr bloemkoolrijst (kant-en-klaar of een bloemkool even door de keukenmachine malen) en voeg hier bijvoorbeeld boontjes, paksoi, bosui en taugé aan toe. In een aparte pan bak je de gamba’s in 8 min goudbruin. Meng de bloemkoolrijst met de gamba’s en maak af met koriander en een beetje limoen.