Wat mij betreft is het hoog tijd voor wat meer zonneschijn in ons leven. Alleen al omdat we dan weer tripjes kunnen maken naar Parnassia aan Zee. Strand- en duinpaviljoen Parnassia aan Zee bestaat al ruim 60 jaar en heeft net een hele renovatie achter de rug. De oude identiteit is gebleven, maar het ziet er helemaal hip uit. Parnassia aan Zee ligt in het Nationaal Park de Kennemerduinen en is omgeven door zee, strand & duinen.

Op een zaterdagmorgen vertrekken wij met de hele familie richting Overveen. Het is stralend weer en we hadden geen betere dag uit kunnen kiezen om naar het strand te gaan. Het is gezellig druk bij Parnassia aan Zee en we kiezen een plekje op het terras. Er zijn een aantal tafels die een overkapping hebben, zodat we Bram een beetje uit de zon kunnen houden en zelf wel kunnen genieten van de zon. Max rent meteen het strand om te voetballen met zijn vader, Bram en ik blijven achter en bestuderen het menu.

Ik bestel twee glazen chardonnay en een appelsap voor Max. De jongens komen terug van het strand en Max kiest pannenkoeken, Thole de kroketten en ik ga voor een Caesar salade met gebakken kippendijen. Daarbij natuurlijk frietjes en een tweede glas wijn.

Bram smult mee van de pannenkoeken van Max die ontzettend fluffy zijn. En nu Bram wat ouder is hebben we te maken met een nieuw fenomeen en dat is dat beiden jongens meteen aanvallen en alles van jouw bord willen opeten. Thole moest zijn kroketten met man en macht beschermen. Kortom, een zeer geslaagde familielunch.

Het was een heerlijke ochtend bij Parnassia aan Zee. De bediening is vriendelijk, ze helpen je snel en ook het eten duurde niet lang. Tot heel snel!

Parnassia aan Zee – Parnassiaweg 1 te Overveen – website