Onze boodschappen probeer ik zoveel mogelijk bij lokale ondernemers bij ons om de hoek te kopen, maar er is een uitzondering genaamd Crisp. Crisp is een online supermarkt waar ik een paar maanden geleden mee kennis maakte en met heel veel plezier mijn boodschappen doe. Crisp heeft voor jou de beste kwaliteitsproducten uitgezocht en deze ondergebracht in één app. Crisp is voor iedereen die van goed en vooral lekker eten houdt. Van mosselen uit Zeeland tot worstenbroodjes uit Brabant. Crisp heeft het allemaal!

Wat je absoluut moet kopen zijn de croissants, burrata en vanaf nu zit ook de hele kip in ons vaste assortiment. Crisp levert alles in herbruikbare dozen bij jou thuis gekoeld en wel af. Mooie bijkomstigheid is dat zelfs de wijn koud geleverd wordt. En er zit altijd minimaal één product bij om te testen en deze verrassing stelt je niet teleur.

Terug naar de hele kip met gegrilde baby romaine sla (4 personen)

Hele kip
– 1 hele kip van ca. 1,5 kilo
– 1 citroen
– 4 knoflooktenen
– rode ui
– paar takjes verse tijm & rozemarijn 
– 2 el honing
– 1 el pikante kipkruiden of Sriracha saus
– 50 gr roomboter
– olijfolie
– peper & zout

Gegrilde baby Romaine sla
– 4 baby Romaine sla
– 1 knoflook 
– 2 el olijfolie
– 1 el witte wijnazijn
– 1 tl mosterd
– 1/2 el mayonaise
– mespunt suiker
– 1/4 citroen 
– 60 gr Parmezaanse kaas

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Rits de takjes van de tijm en rozemarijn af. Meng de boter met de tijm, rozemarijn, pikante kipkruiden (of een beetje sriracha), honing en peter & zout. Til voorzichtig de huid van de kip omhoog en stop 2/3 van de roomboter onder het vel. De overige boter verdeel je met wat olijfolie over de gehele bovenkant van de kip. Pel en snijd de knoflook en ui in vieren. Snijd de citroen in vieren (bewaar 1 deel voor de dressing). Vul de kip met de knoflook, ui en citroen. Leg de kip met de borst naar beneden in een ovenschaal en braadt de kip voor 45 minuten. Hierna draai je de kip om en doe je de kip nog zo’n 20-30 min in de oven voor een krokant jasje. Tip: nog lekkerder is als je bij de kip wat kort gekookte aardappelen en uien toevoegt en mee laat braden.

Nadat je de kip hebt omgedraaid pers je de knoflook uit in de olijfolie. Je snijdt de baby Romaine sla door de helft en bestrijkt met de knoflookolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng de overgebleven knoflookolie met de mayonaise, mosterd, suiker, sap van de citroen en witte wijn azijn voor de dressing.

Grill de baby Romaine sla een paar minuten per kant. Leg de baby Romaine sla op een groot bord en verdeel hierover de dressing. Maak af met wat Parmezaanse kaas.