We blijven nog even in de sfeer van Pasen met de recepten. Naast de pannenkoekentaart, maakten we als lunch de kruidenquiche met buffelricotta naar een recept van Crisp. Voor de jongens voegde ik er nog wat uitgebakken spekjes bij. En mocht er wat overblijven, dan is de quiche perfect voor een lunch de volgende dag. 

Voordat we naar het recept van de kruidenquiche met buffelricotta gaan. Vergeet daarnaast niet om de Crisp app te downloaden voor nog meer inspiratie. Daar staan namelijk niet alleen de lekkerste producten om thuis te laten bezorgen, maar ook nog meer leuke ideeën en recepten voor rondom Pasen.

Ik vond de buffelricotta een hele lekkere toevoeging aan de quiche, het maakte het extra romig van binnen. De kruiden gaven een frisse finishing touch. Een heerlijke quiche voor de komende zonnige, lentedagen.

Kruidenquiche met buffelricotta
– 8 plakjes bladerdeeg
– 6 eieren
– 200 gr spekreepjes (optioneel)
– 350 ml (half)volle melk
– 175 gr geraspte oude kaas
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 225 gr buffelricotta
– 10 gr kervel
– 10 gr basilicum

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Laat het bladerdeeg in losse blaadjes ontdooien. Bak de spekjes krokant in een pan zonder olijfolie en laat afkoelen.

Vet een bakvorm in met olijfolie en bekleed met bladerdeeg. Druk het deeg goed aan bij de randen. Prik wat gaatjes in de bodem en snijd de restjes deeg weg.

Meng de eieren met de melk, oude kaas, knoflook, ricotta en de spekjes. Schenk het eiermengsel in de bakvorm.

Pluk de kruiden en strooi deze royaal over het eiermengsel.

Bak de quiche in 25 minuten af. Dit verschilt ontzettend per oven, het gaat erom dat het eiermengsel ietwat stevig aanvoelt. Laat even afkoelen en eet met een grote salade.