The Lion Kitchen is deels ontstaan op het moment dat Nikki hoorde dat er bij haar kanker werd geconstateerd. Nikki heeft mij toen gevraagd een aantal gezonde recepten voor haar te verzamelen en uit te werken. Zo ontstond het kleine receptenboekje “Nikki’s gezonde tour”. Toen Nikki begon met het schrijven van haar blog CircleofMoments heb ik helemaal in het begin al eens een blogpost geschreven met een aantal van mijn recepten. En zo ontstond ongeveer The Lion Kitchen. Inmiddels zijn we ruim een half jaar verder en is er weinig meer bekend over haar ziekte en toekomst. Één ding staat wel vast Nikki moet zo gezond mogelijk gaan leven.

Ze heeft vele gesprekken gehad over kanker en voeding. Op haar blog CircleofMoments heeft ze al aangekondigd het puntje voeding uitgebreider te willen maken. Samen hebben we besloten om – niet alleen voor Nikki, maar eigenlijk voor iedereen – übergezonde recepten te bedenken. Elke week zullen wij deze recepten – The Lion Moments – gaan posten. De recepten zijn uiteraard toegespitst op het ziektebeeld van Nikki, maar zoals we al vertelden zijn ze eigenlijk perfect voor iedereen.

Om te beginnen zijn koolhydraten uit den boze. Op z’n tijd mag bijvoorbeeld quinoa wel, maar eigenlijk liever niet. Heel belangrijk zijn dierlijke eiwitten, deze zullen dan ook volop terug komen in de recepten. Om het voor iedereen wat te verduidelijken, de recepten zullen voornamelijk gebaseerd zijn op koolhydraatarme voedingsmiddelen. En daarnaast natuurlijk zo biologisch mogelijk!

Je lichaam is je tempel en je huis waarin je moet leven, dus vandaar dat het ook erg belangrijk is er zo mee om te gaan.

We hopen op deze gezonde toer iedereen te kunnen inspireren. Let’s do this!

We staan altijd open voor reacties, suggesties en andere zaken. Laat het ons ook weten als je tips hebt.

Dinsdag volgt het eerste recept!

Liefs

The Lion Moments

(Nikki & Sees)

20140126-123123.jpg