Zelf heb ik nog geen kinderen, maar om mij heen schieten ze als paddenstoelen uit de grond. Ik krijg steeds meer vragen over kinderen en voeding. Ik ben druk bezig met het opzetten van een The little Lion Kitchen, zodat ook kinderen (nog meer) kunnen meegenieten van mijn recepten. Ik was daarom erg blij dat ik werd uitgenodigd door Kosmos Uitgevers om een workshop te volgen van detox-coach Jacqueline van Lieshout. Jacqueline is denk ik het meest bekend om haar boek “In 28 dagen van gifbelt van naar tempel”. Haar nieuwste boek “Van gifbelt naar tempel – kinderen” is, zoals de titel al zegt, helemaal gericht op kinderen en de vraag “hoe houd je je kinderen gezond met voeding?” staat centraal.

In haar boek helpt de detox-coach je een keuze te maken te midden van de wirwar van (zogenaamde) gezonde producten. Jacqueline neemt de voedingsindustrie onder de loep, laat zien wat je kinderen nu nog wél te eten kunt geven en geeft een paar heerlijke recepten.

Layout 1

Tijdens de workshop maakten we een lunchbox met tussendoortjes voor kinderen, geheel koemelk-, gluten- en suikervrij. Ik was erg benieuwd en verrast hoe makkelijk je eigenlijk met een paar kleine aanpassingen een overheerlijke lunchbox bereidt. En nog eens übergezond ook. Denk bijvoorbeeld aan rijstwafels met harde geitenkaas, gekookt eitje en lekkere noten met stukjes appel. Maar het allerlekkerst was de boekweitwrap met zalm, geitenkaas, avocado en halfgedroogde tomaatjes. Kreeg ik vroeger maar zulke lunchboxen mee naar school (sorry mam). De boekweitwrap is niet alleen voor kinderen, maar voor iedereen echt lekker. Die ga ik zeker vaker maken en ik deel het recept met jullie hieronder.

Nog leuker is dat ik het boek “Van gifbelt naar tempel – kinderen” mag weggeven. De bijbehorende lunchbox en het menukaartje van de workshop krijg je erbij. Zo kan je meteen aan de slag! Laat mij , in onderstaand bericht of op Facebookweten waarom jij deze handige gids in de verwarrende wereld van (gezonde) voeding wel kunt gebruiken.

 20140312-114215.jpg

20140312-114236.jpg

 

20140312-114304.jpg

Boekweitwrap met zalm, geitenkaas, avocado en halfgedroogde tomaatjes (1 á 2 wraps)

– 2 afgestreken opscheplepels boekweitmeel;

– 1 pak biologische geitenmelk (500 ml);

– 1 biologisch ei;

– 2 plakjes biologisch gerookte zalm;

– 1/3 in stukjes gesneden avocado;

– 4 halfgedroogde tomaatjes;

– versgemalen zwarte peper;

– 1 rondje geitenkaas (of 1/4 van een dikke plak chèvre)

Meng de boekweitmeel, geitenmelk en het ei met een garde of een beslagkom tot een redelijk dun beslag (niet waterig uiteraard!). Begin met weinig melk en schenk steeds een beetje bij totdat het de gewenste dikte heeft.

Laat een klontje boter smelten in een koekenpan en bak daarna de pannenkoek om en om bruin. Zet even opzij zodat hij iets af kan koelen en bak eventueel meer pannenkoeken met het overgebleven beslag.

Besmeer de pannenkoek dun met smeerbare chèvre. Maal er een klein beetje zwarte peper over. Leg nu de zalm erop en de plakjes avocado. Zorg dat je e.e.a. goed verdeeld. Als laatste leg je de tomaatjes erop.

Rol de wrap stevig op en snijd hem schuin door. Je kunt hem nu inrollen in folie, maar als hij niet uit elkaar rolt kan hij ook prima zo in de lunchbox.

Kleine tip: maak de pannenkoekjes zo dun mogelijk, zo vind ik ze het lekkerst!

20140312-114200.jpg

20140312-115832.jpg