Jihaaaaa lieve Nikki is weer terug in het land na haar heerlijke reis door Sri Lanka. Lees meer over haar reis en ervaringen op haar blog CircleofMoments. Na meer dan 3 weken van verse sapjes en vis direct uit de zee, is het weer tijd om zelf te gaan kokkerellen met een simpel recept van The Lion Moments.

De Stuffed Paprika is een makkelijk gerecht om te maken. Het is daarnaast ook nog eens perfect voor leftovers en/of kliekjesdag. Je kan er namelijk ongeveer alles in doen wat je zelf lekker vindt. Houd je bijvoorbeeld niet van paprika, gebruik dan een courgette of aubergine. Liever vegetarisch? Kies dan voor feta of mozzarella in plaats van gehakt.

Ik had meer dan genoeg aan een halve paprika helemaal gevuld met gehakt en een grote sla. Ik reken dus een halve paprika per persoon!

Stuffed Paprika (4 personen)

– 2 rode paprika’s
– 400 gr biologisch rundergehakt;
– rode ui;
– knoflookteen;
– 1 el sambal;
– 250 gr kleine tomaatjes;
– 2 el tomatenpuree;
– groentebouillonblokje;
– peper & zout;
– olijfolie; en
– eventueel wat Parmezaanse of oude pittige kaas.

Verwarm de oven voor op 200 gr. Pel en snipper/snijd de rode ui zo klein mogelijk. Pel en pers de knoflookteen uit. Was en snijd de tomaatjes door de helft. In een koekenpan verhit je een scheut olijfolie en fruit hierin de rode ui, knoflook en sambal. Voeg na 2 á 3 min het gehakt toe en rul het gehakt. Als het gehakt gebakken is voeg je de tomaatjes en de tomatenpuree toe. Los het groentebouillonblokje op in een groot glas heet water (zeg 250 ml). Giet het bouillonwater erbij en laat alles zo’n 20 á 25 min inkoken tot een dikke saus.

20140318-103502.jpg

Ondertussen was en snijd je de paprika’s door de helft en verwijder je de binnenkant en de pitjes. Ik heb een stukje van de steel van de paprika’s laten zitten. Die eet je uiteraard niet op, maar het zorgt ervoor dat het gehaktmengsel er niet uit loopt. Als de saus is ingekookt verdeel je het gehaktmengsel over de vier paprika’s. Leg de paprika’s in een ovenschaal. Plaats de paprika’s 20 min in de oven. Blijf af en toe even goed kijken of het gehakt niet aanbrandt. Gaat het allemaal iets te snel, schuif het rooster dan een stand lager of dek de paprika’s even af met aluminiumfolie. Strooi na 20 min eventueel de kaas over de paprika’s. Als de kaas gesmolten is zijn de “Stuffed Paprika’s” ready! Flink schep sla of gegrilde groenten erbij en genieten maar!

20140318-103447.jpg

 

20140318-103513.jpg

 

20140318-103525.jpg