Ik zag opeens rivierkreeftjes bij de visboer liggen. Vroeger at ik rivierkreeftjes echt aan de lopende band. Door de sla, gewoon uit het vuistje of door de pasta. Ik ben er dol op! Ik vind rivierkreeftjes en/of garnalen een heerlijke combinatie met grapefruit.

De sla is licht verteerbaar en oh zo lekker! Goede combinatie toch? Daarnaast is de sla met rivierkreeftjes & grapefruit een prima gerecht wat (zelfs) onze keukenprinses Nikki van CircleofMoments ook thuis kan maken. Kortom, vandaag een zomers en fris recept voor The Lion Moments op deze ietwat sombere dag.

Rivierkreeftjes & Grapefruit (4 personen)

– 2 grapefruits;
– 200 gr rivierkreeftjes;
– 1/2 el mosterd;
– 1 el witte wijn azijn;
– 2 el olijfolie;
– 1/2 citroen;
– 250 gr kleine tomaatjes;
– 1/2 komkommer;
– bakje kiemen; en
– peper & zout.

Schil de grapefruits en snijd in partjes. Vang het sap van de grapefruits op. Was de rivierkreeftjes. Was de tomaten en snijd door vieren. Halveer de komkommer en snijd in halve maantjes. Haal als laatste ook de kiemen even onder het water. Doe de sla in een grote bak, zodat de sla even kan luchten.

20140428-213936.jpg
20140428-213945.jpg

Maak een dressing van het sap van de grapefruit, witte wijn azijn, olijfolie, sap van de halve citroen en mosterd. Breng op smaak met peper & zout. Meng de dressing door de sla.

En nu kan je al het bord gaan opmaken! Hoe easy is dit? Eerst de sla en dan de tomaatjes, komkommer en de kiemen. Als laatste kunnen de partjes grapefruit en de rivierkreeftjes op de sla. Enjoy your The Lion Moment!

20140428-213925.jpg