Op het moment dat jullie deze nieuwe The Lion Moments aan het lezen zijn hang ik ergens boven de oceaan onderweg naar Bali. Even heerlijk twee weken met vakantie. Volop eten, yoga, strand en relaxen. Sinds mijn toga aan de wilgen hangt is mijn leven een rollercoaster geweest. Een bomvolle agenda, maar ik vond en vind het fantastisch. Ik verheug me erop om in Bali eens goed alles op mij in te laten werken en te beseffen wat er de afgelopen maanden allemaal voor leuke dingen met The Lion Kitchen zijn gebeurd.

Ik ga mijn best doen om jullie zoveel mogelijk mee te laten genieten van mijn reis (en jaloers te maken haha). Het kan voorkomen dat het vaste schema met nieuwe posts een beetje in de war wordt geschopt. Geen zorgen ik zal jullie niet vergeten hoor, maar ik moet ook een beetje vakantie hebben. Houd in ieder geval Facebook en Instagram goed in de gaten om up to date te blijven!

Vandaag één van de beste uitvindingen ooit. In plaats van een wrap gebruik je een slablad. No carbs en natuurlijk übergezond. Je kan er werkelijk waar van alles in stoppen. Denk aan feta, kip of zoals ik eerder al in de Asian Cups beschreef met gehakt. Deze keer zijn het garnalen geworden. Enjoy your The Lion Moments en een zonnige groet uit Bali!

Sla Wraps (4 personen)

– grote Hollandse kropsla;
– 500 gr gepelde grote garnalen of gamba’s;
– 1 ½ á 2 Spaanse pepers;
– 2 limoenen of citroenen;
– 1 à 2 tenen knoflook;
– 250 gr (gekleurde) tomaten;
– komkommer;
– avocado;
– plukje peterselie;
– handje sesamzaadjes; en
– peper & zout.

Als je bevroren garnalen gebruikt, ontdooi ze dan eerst door de garnalen in een bak met koud (!!) water te leggen. Nadat de garnalen ontdooid zijn, dep je de garnalen goed droog met een vel keukenpapier. Verwijder eventueel het darmkanaal. Pel en pers de tenen knoflook uit. Snijd de Spaanse peper in zo dun mogelijke ringetjes. In een bak meng je de knoflook, Spaanse peper en het sap van een halve citroen of limoen. Beetje peper & zout erbij. Marineer de garnalen voor ongeveer 15 á 20 min.

20140526-153600-56160462.jpg

Ondertussen haal je de bladeren van de kropsla, was de bladeren en laat de sla uitlekken in een vergiet. Was en snijd de komkommer en tomaatjes in zo klein mogelijke blokjes. Hak een halve of hele Spaanse peper als je van pittig houdt zo klein mogelijk. Knip de peterselie ook zo klein mogelijk. Meng de tomaat en komkommer met de Spaanse peper, peterselie, sap van de andere helft van de citroen of limoen en breng op smaak met peper & zout. Bak in een pan zonder olijfolie de sesamzaadjes even kort, zodat ze mooi bruin worden.

20140526-154011-56411883.jpg

Verhit in een grote pan of wok een flinke scheut olijfolie. Bak hierin de garnalen lekker knapperig. Ik houd ervan als ze een lekker krokant jasje krijgen. Als de garnalen klaar zijn, na ongeveer 5 min, draai je het vuur uit. Snijd de avocado pas op het laatst in halve maantjes om verkleuren te voorkomen.

20140526-153512-56112926.jpg

Zet alles in bakjes op tafel en het bouwen van de sla wrap kan beginnen. Beetje komkommer- tomatensalsa, avocado, sesamzaadjes en als laatste lekker veel garnalen. Knijp er nog een beetje citroen of limoen overheen. Enjoy your The Lion Moment.

20140526-153514-56114872.jpg20140526-153516-56116785.jpg20140526-153558-56158858.jpg