Met Turks brood zit je altijd goed. Heerlijk met wat aioli of andere lekkere smeersels. En met dit receptje maak je Turks brood nog lekkerder.

Ik kijk altijd even wat ik nog in huis heb liggen. Deze keer was het Parmezaanse kaas en rozemarijn. Maar dat is niet het enige waarmee je Turks brood kan pimpen. Denk aan andere (verse) kruiden, mozzarella, normale kaas of kruidenboter.

HUP HOLLAND HUP!! Op naar de halve finale…

Turks brood

– Turks brood;
– plukje rozemarijn;
– 15 gr Parmezaanse kaas;
– grof zeezout & verse peper; en
– olijfolie.

Verwarm de oven voor op 175 gr. Maak met een mes een aantal inkepingen in het Turks brood. De inkepingen moeten diep genoeg zijn om de ingredi├źnten erin te stoppen, maar je moet het brood niet doorsnijden. Rasp de Parmezaanse kaas. Stop de rozemarijn en Parmezaanse kaas in de inkepingen. Strooi het grove zeezout en de peper over het Turks brood. Druppel er wat olijfolie overheen en het Turks brood kan de oven in. Als de Parmezaanse kaas gesmolten is en het Turks brood een beetje hard is, na ongeveer 5 min, is de WK snack klaar. Prettige wedstrijd!

20140705-111802-40682721.jpg