De Vietnamese keuken heeft altijd van die heerlijke frisse salades. Note to self: binnenkort moet ik ook weer eens wraps gaan maken van rijstvellen. Het recept van vandaag doet een beetje denken aan het recept met de wraps met rijstvellen die ik een jaar geleden postte. Ik gebruik namelijk dezelfde dressing alleen nu als dressing voor de sla. Normaal gesproken doe ik de dressing pas op het laatste moment door de sla om “slappe sla” te voorkomen. De Vietnamese Salad wordt daarentegen alleen maar lekkerder als je de sla even laat marineren.

De Vietnamese Salad is niet alleen lekker met gegrilde kip, maar ook met krokant gebakken garnalen. Yummie! Enjoy…

Vietnamese Salad (4 personen)

– 2 kipfilets;

– krop romaine sla;

– 150 gr geraspte worteltjes;

– komkommer;

– mango;

– 100 gr glasnoedels;

– 2 bosuitjes;

– plukje munt;

– 100 gr ongezouten cashewnoten;

– 3 limoenen;

– 5 el water;

– 1 á 2 el suiker;

– halve Spaanse peper;

– 1/2 el sesamolie;

– 2 el vissaus;

– olijfolie;

– peper & zout; en

– eventueel beetje (pikant) paprikapoeder & Sriracha saus.

Snijd de kip in kleine reepjes. Marineer de kip eventueel met een beetje (pikante) paprikapoeder en 1/2 el Srirache saus. Breng sowieso op smaak met peper & zout.

Was en snijd de romaine sla in kleine stukjes. Was en snijd de komkommer horizontaal door de helft, verwijder met een lepel de zaadlijsten en snijd in halve maantjes. Snijd de Spaanse peper in dunne reepjes, afhankelijk of je van pittig houdt met of zonder zaadjes. Maak een dressing van de limoenen, water, suiker, sesamolie, Spaanse peper en vissaus. Voor wat betreft de hoeveelheid suiker moet je een beetje proeven. De één houdt meer van zoetig en de ander meer van wat zuurder. Meng in een grote bak de romaine sla met de wortel, komkommer en de dressing. Goed husselen en even laten marineren.

Vul een bak met kokend water en leg hierin voor ongeveer 5 min de glasnoedels. Na 5 min giet je de glasnoedels af en schenk je een beetje sesamolie over de glasnoedels om te voorkomen dat ze aan elkaar gaan plakken. Snijd ondertussen de bosuitjes in kleine ringetjes en hak de munt en de cashewnoten fijn.

Als laatste grill je de kip in max 5 min gaar. Verdeel de glasnoedels over de 4 borden. Daarna mogen de sla en de kip op het bord. Als laatste strooi je de cashewnoten, munt en bosuitjes over de borden. Enjoy!

IMG_7031