Regelmatig tag ik “nomnom” als ik mijn foto’s op Instagram post. Het geluid doet mij denken aan heerlijk eten en is eigenlijk net zoiets als “mmmm” of “yummie”. Ik heb er wel een handje van om dit soort tags te gebruiken en vond het dan ook erg leuk dat Kelly van Goodfoodlove mij uitnodigde voor dit interview. Here we go!

Wat vind jij lekker wat verder iedereen vies vindt (en andersom)?

Vroeger kon ik echt een ontzettende zeur zijn qua eten. Tegenwoordig vind ik eigenlijk alles wel lekker. Ik blijf trouwens dingen die ik vroeger vies vond toch keer op keer weer proberen. Waar ik wel echt de rillingen van krijg is warme zalm. Brrrr, nee daar houd ik echt niet van.

Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?

Owh ik denk broodje Seeser! Dat zou een knapperig zuurdesemstokbroodje zijn met gebakken kip, jalapenos, pittige saus, avocado, tomaat en voor op een cheatday met gesmolten kaas. Een ander broodje dat ik erg lekker vind is The Cheddar Steak Sandwich.

20140727-105740-39460983.jpg

In welk restaurant zou je het liefst elke dag eten?

Elke dag bij hetzelfde restaurant eten zou ik wel lastig vinden, want ik eet namelijk het liefst elke dag iets anders. Hoog op het favorietenlijstje staat zeker weten Rijsel en ik was meteen fan van de net geopende Salsa Shop.

IMG_0044[1]20140731-100855-36535982.jpg

Wat kook je het liefst (en eigenlijk te vaak)?

Hahahaha! Volgens Thole zonder twijfel courgette. Ik vind dat een erg makkelijke groente waar je zoveel kanten mee op kan. Daarnaast kook ik toch wel het liefst met mooie stukken vlees.

Wat staat er nog op je food baking bucket list?

Brood! En dan ook naan, wraps en pitabroodjes. Ik wil dat echt zo snel mogelijk allemaal gaan maken.

Zelf koken / eten bestellen / buiten de deur eten?

Sinds The Lion Kitchen kook ik bijna elke dag zelf. Ik vind het heerlijk, maar zo af en toe even uiteten is ook wel erg lekker. Eten bestellen vind ik vaak lastig. Ik ga in september met een nieuwe rubriek aan de slag waarin ik (gezonde) afhaalmaaltijden wil gaan testen. Ik ben erg benieuwd!

IMG_6992

Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd/weken/dagen?

Ik ben op dit moment bezig met een sappenkuur van Vitaminboost Kinkerstraat. Mijn leven staat dus in het teken van sapjes en niet kauwen. Het gaat mij bijzonder goed af, maar ik betrap mezelf erop dat ik toch al aan het bedenken ben wat ik vrijdag mag gaan eten. Een heerlijk glas witte wijn of een broodje filet americain, maar eerst nog even doorzetten.

IMG_7254

Wat is je favoriete toetje?

Ik ben totaal geen zoetekauw. Als ik dan toch zou moeten kiezen, dan en kaasplankje met een goed glas port.

Ben je ergens allergisch voor?

Niet echt. Ik merk wel dat mijn lichaam anders reageert op koemelkproducten. Deze mijd ik dan ook zoveel mogelijk in de keuken en dat scheelt wel een hoop.

Deel een handige kooktip:

Niet echt een kooktip, maar wel een hele handige tip. Ik ben namelijk dol op avocado’s, maar heb zo vaak een verkeerde te pakken. Toen ik de tip zag dat je even het pitje aan de bovenkant eruit kan halen en zo kan zien hoe rijp de avocado is was ik helemaal blij. Heel licht groen is onrijp, maar juist de bruine plekken geven aan dat de avocado overrijp is. Heeft het een mooie groene kleur dan heb je de perfecte avocado te pakken.

Bij deze nomineer ik Ianna van Beginspiration voor de nomnom tag! Bring it on…