Zoals ik afgelopen dinsdag al met jullie deelde, zit ik in een fase waarin ik de winstpakkers van The Lion Kitchen in een nieuw jasje steek. Één van mijn eerste blogs was het recept voor de Sticky Steak Sandwich op de Manly Monday, is weer eens wat anders dan de Meatless Monday. Mmm, misschien moet ik de mannendag er af en toe maar weer ingooien?!? Maar goed, deze sticky steak sandwich ging dus sky high. Niet geheel onlogisch, want die is uiteraard ook goddelijk. Op naar de 2.0 versie!

Om Thole vorige week zondag wat extra lekkers voor te schotelen kreeg hij de nieuwe versie van de steak sandwich. Voor hem zonder champignons, want dat is nou eenmaal niet helemaal zijn ding. De man was gelukkig na zijn laatste hap en dat was de bedoeling. Net zoals ik trouwens! Yum…

Cheddar Steak Sandwich is een guilty pleasure without (een enorme) guilt, fast good en comfort food in één. Heerlijk voor op de bbq, maar net zo lekker gewoon in de keuken. Enjoy your cheat!

Cheddar Steak Sandwich (4 personen)

– 1 á 2 zuurdesem- of speltstokbroden (ligt beetje aan de grootte);
– 4 biefstukken;
– 4 plakjes cheddar;
– 250 gr kastanjechampignons;
– 75 gr snijbiet of andere sla;
– knoflookteen;
– sjalot;
– piccalilly;
– olijfolie;en
– peper & zout.

Verwarm de oven voor op de grillstand, alleen de bovenste laag, op 250 gr. Boen de kastanjechampignons voorzichtig schoon met een vel keukenpapier of champignonborsteltje. Snijd de kastanjechampignons in dunne plakjes. Pel en snipper de sjalot. Pel en pers de knoflookteen uit. Verwarm in een steelpannetje wat olijfolie en fruit hierin de sjalot en knoflook. Voeg na ongeveer 2 min de kastanjechampignons toe. Bak de champignons zo’n 5 min, maar blijf af en toe roeren. Breng op smaak met peper en zout.

Verhit een grillpan. Wrijf de biefstukken in met olijfolie, peper & zout. Heb je een wat oudere grillpan doe dan wat extra olijfolie in de pan zelf. Grill de biefstukken op hoog vuur max 2 min per kant. Heb je dunne biefstukken dan zelfs maar 1,5 min per kant. De biefstukken zijn nu nog rood van binnen, maar ze gaan straks nog even de oven in en eindigen dan mooi medium/rare. Verpak de biefstukken tot gebruik in aluminiumfolie.

Snijd de stokbroden open en halveer de plakjes cheddar. Haal de biefstukken uit het aluminiumfolie en snijd met een scherp mes in dunne plakjes. Verdeel de biefstuk over de 4 onderste helften van de stokbroden. Schep er daarna de kastanjechampignons overheen. Als laatste mag de cheddar erop.

20140727-105739-39459583.jpg
20140727-105739-39459082.jpg

Schuif de broodjes zo dicht mogelijk tegen de bovenkant aan de oven in. Grill voor ongeveer 2 min. Blijf goed opletten, want dit kan hard gaan. Het gaat er uitsluitend om dat de cheddar smelt. Haal de broodjes uit de oven. Doe er een flinke dot piccalilly en een handje snijbiet op. Leg de bovenste helft van het stokbrood erop en de Cheddar Steak Sandwich is klaar. Enjoy your cheat!

20140727-105740-39460586.jpg