Eigenlijk een dagje te laat, maar het is zulk druilerig weer dat een beetje comfort food op de maandag geen kwaad kan. De tweede vlog (videoblog) van The Lion Kitchen staat inmiddels online. In deze videoblog leg ik jullie uit hoe je wraps met ‘spicy pulled chicken’ maakt.

Ik wilde jullie trouwens ook nog even bedanken voor de lovende reacties naar aanleiding van de eerste vlog. Ik heb erg kritisch naar beide filmpjes gekeken en ontzettend veel aantekeningen gemaakt voor de volgende opnames. Erg leuk om zo naar jezelf te kijken, ahum! Het is echter voor een goed doel en zoals ik al schreef ’the only way is up’. Ik ga volgende week weer aan de slag met nieuwe filmpjes. Ik sta nog steeds open voor suggesties voor wat jullie graag op film zouden willen zien.

Owh ja onder de film staat natuurlijk het hele recept met ingrediënten uitgeschreven.

Wraps met Spicy Pulled Chicken (4 personen)

– 2 kipfilets;

– 8 volkoren wraps;

– 2 avocado’s;

– 8 tomaten;

– 2 paprika’s;

– bosje koriander;

– 125 gr crème fraîche (light);

– halve citroen;

– kippenbouillonblokje;

– 1 tl pikante paprika poeder;

– 1/2 el Sriracha saus;

– paar druppeltjes tabasco (chipotle);

– peper & zout; en

– olijfolie.

IMG_7467

Breng een pan met water aan de kook en leg hierin de kipfilets. Verbrokkel het kippenbouillonblokje eroverheen en kook de kipfilets in 15 á 20 min gaar.

Voor de tomaten- paprikasalsa was en snijd je de tomaten en paprika’s in kleine blokjes. Doe de paprika en tomaten in een bakje. Hak de helft van de koriander fijn. Meng de koriander met de tomaten en paprika, breng op smaak met peper & zout en laat even rustig marineren.

Halveer de avocado’s en prak de avocado’s in een bakje met een vork fijn. Meng de avocado’s met de crème fraîche. Hak de andere helft van de koriander ook fijn en voeg aan de avocadospread toe. Breng op smaak met peper & zout. Knijp een paar druppels citroen over de avocadospread uit en roer alles nog even goed door elkaar.

Haal de kipfilets uit het water en laat even afkoelen. Als de kipfilets afgekoeld zijn trek je de kip met twee vorken uit elkaar. Zo krijg je de ‘pulled chicken’. Meng de pulled chicken met de pikante paprikapoeder, Sriracha saus, de tabasco (chipotle) en 1 el olijfolie. Bak de pulled chicken nog even op. Ondertussen grill je de wraps. Je kan de wraps ook opwarmen in een pan, magnetron of oven.

Verdeel de avocadospread over de wraps, schep daarna de pulled chicken erop en als laatste de tomaten- paprikasalsa. Enjoy!

IMG_7468