Vorige week bouwde ik voor de jongens van Koken met Aanbiedingen de snelste sla van de week. Om de snelheid erin te houden maakte ik gisteren snelle wraps! Gezond, vegetarisch en de wraps staan in een mum van tijd op tafel. Kijk, daar houden de jongens van en ik ook weleens. Ik kan uiteraard uren in de keuken staan, maar soms verlang ik ook gewoon naar de bank.

Is dit gerecht je veel te vegetarisch? Rul er dan wat gehakt doorheen of wat dacht je van stukjes pittige kip. Het kan allemaal!

Wraps met chilinbonen & mini romanasla (4 personen)

– 8 volkorenwraps;
– 425 ml chilibonen;
– 2 kroppen mini romanasla;
– 4 tomaten;
– 1 rode paprika;
– prei;
– 150 gr mais;
– avocado;
– knoflookteen;
– 1 tl komijn;
– 2 tl (pikant) paprikapoeder;
– peper & zout; en
– olijfolie.

1. Was en snijd de prei in dunne repen. Was en snijd daarna de paprika en tomaten in kleine blokjes. Giet de mais af. Pel en pers de knoflookteen.

2. Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de knoflook. Voeg na ongeveer 2 minuten de paprika, prei, chilibonen en de tomaten toe. Voeg na nog eens 5 min de mais toe. Breng op smaak met het paprikapoeder en peper & zout. Laat het geheel zo’n 10 minuten pruttelen.

3. Trek de bladeren van de krop romanasla. Was de bladeren en schud ze een beetje droog. Snijd als laatste de avocado in dunne plakjes. Verhit de wraps in de oven, pan of magnetron.

4. Verdeel de bladeren romanasla over de wraps en schep hierin het chilibonenmengsel. Leg als laatste de avocado op de wraps en rollen maar.

kmA