Een extra recept op de woensdag omdat het zulk lekker weer is, er bij de meeste mensen ongetwijfeld vanavond de barbecue aangaat en het breekt gewoon zo lekker de week. De normale hamburger kent natuurlijk iedereen, maar deze kalfsburger is net weer even wat anders. En ja, ik ben mijn pastafase voorbij, maar mijn hamburgerfase nog niet. Zoals ik al eerder schreef vind ik het heerlijk om te variëren en gelukkig kan dat met hamburgers perfect.

Ik at deze kalfsburger met wat zoetzuur (het recept vind je hier), avocadomayo en een broodje van de Turkse bakker. Yum!!

IMG_6978.JPG

Kalfsburgers (4 personen)

– 4 kalfsburgers;
– 4 Turkse broodjes;
– 4 el mayonaise light, yoghurtmayonaise of Griekse yoghurt;
– avocado;
– 1/2 citroen;
– zakje sla;
– 4 tomaten;
– flinke schep zoetzuur;
– peper & zout; en
– olijfolie.

Haal de kalfsburgers op tijd uit de ijskast en laat op kamertemperatuur komen. Steek de barbecue aan of verhit de grill.

Maak een sausje van de mayonaise/yoghurtmayo/Griekse yoghurt en de geprakte avocado. Even goed mengen en op smaak brengen met het sap van de halve citroen en peper & zout. Was en snijd de tomaten in dunne plakjes.

Grill de kalfsburgers op de barbecue of in de grillpan ongeveer 4 min per zijde. Snijd het broodje open en beleg met de sla, tomaten, kalfsburger, zoetzuur en als finishing touch een flinke dot van de avocadomayo!

IMG_8429.JPG