Ik houd, zoals ik al eerder schreef, echt ontzettend van spicy eten. Het was laatst zelfs al zo erg dat iemand mij ‘Sambal Sees’ noemde. Zo krijgen jullie een beetje een beeld van hoe het met mijn reputatie qua pittigheid gesteld is. Een keuken die goed pittig kan zijn is de Mexicaanse. Mexicaans eten behoort dan ook wel tot één van mijn favorieten keukens.

Nachos, tortillas, quesadillas, fajitas, tacos en ga zo nog maar even door. Ik vind zo’n beetje elk gerecht uit de Mexicaanse keuken verrukkelijk. Er liggen dan ook standaard wraps in de vriezer of in de keukenkastjes. Het is zo’n product waar je zoveel kanten mee op kan. Meestal vullen Thole en ik de wraps in de keuken waar alles keurig gesneden klaar ligt. Niet altijd natuurlijk, maar soms ben ik ook liever lui dan moe. Bladerend door de tijdschriften van Jamie Magazine stuitte ik op een foto waarbij alles leuk op tafel staat. Het is immers een kleine moeite om het even in verschillende bakjes te doen dacht ik zo. Kom op Sees, dat doen we dus niet meer staand!

Terwijl ik maandag ik ziek op de bank lag moest er toch gekookt worden voor deze blog. Niks smaakte me echt de afgelopen dagen en ik hoopte dat mijn favo food mij weer een beetje op de been zou helpen. Je kan denk ik wel raden wat het werd: wraps! Deze keer niet snel maken in de keuken, nee alles keurig in bakjes. Ik ben dan wel met het grote houtenblok, na de foto uiteraard, geracet naar de bank om het lekker voor de televisie op te eten.

Kipfajita’s met tomatensalsa (4 personen)
Uit: Jamie Magazine Family – Special 2013
– 1 rode en groene paprika;
– 2 kipfilets;
– 2 rode uien, in dunne ringen;
– 1 el paprikapoeder;
– snufje komijn(poeder);
– sap van 3 limoenen;
– 8 meergranenwraps;
– 1 avocado;
– 100 gr créme fraîche;
– ½ rode peper;
– 4 tomaten;
– plukje platte peterselie;
– 2 bosuitjes;
– 2 baby romaine-sla;
– olijfolie; en
– peper & zout.

Was en snijd de paprika’s in dunne reepjes. Snijd de kipfilets in de lengte in repen, net zo breed als de paprika’s. Doe de paprika’s en de kip in een kom met de uiringen, paprikapoeder en de komijn. Pers er een halve limoen boven uit, bedruppel met olijfolie, breng op smaak met peper en meng goed. Zet even opzij om te marineren.

Hak voor de salsa de peper, de tomaten en de peterselie fijn. Meng de peper en de tomaten in kom en voeg de peper, het sap van 1 limoen en de peterselie toe. Breng op smaak met peper & zout.

Zet een (grill)pan op hoog vuur. Voeg een druppeltje olijfolie toe en leg de paprika, ui en de kip erin en bak 6-8 min tot de kip goudbruin en gaar is. Blijf goed husselen. Haal daarna de pan van het vuur en pers er het sap van de resterende limoenen overheen.

Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringetjes en was de baby-romainesla. Schep de créme fraiche in een bakje en roer even los. Versier de créme fraiche met een scheutje olijfolie en wat paprikapoeder. Snijd vlak voor het opdienen de avocado in blokjes.

Zet alles op een groot blad en laat iedereen zelf de wraps samenstellen!
unnamed