Gisteren is mijn lieve vriendinnetje Aridj getrouwd. Als bruidsmeisje was het extra bijzonder om deze dag mee te mogen maken. De drankjes vloeiden rijkelijk en dan is een beetje comfort food op de zondag best wel fijn. Ook al heeft mijn Skinny Burger de Hellmanns Burger Competition helaas niet gewonnen, heb ik wel nog een hele andere lekkere burger voor jullie in petto. Deze burger heb ik alweer een tijdje geleden gemaakt, maar ik was totaal vergeten deze met jullie te delen. Mijn hamburgerperiode heb ik inmiddels achter mij gelaten. En waarschijnlijk (ik beloof niks) is dit voorlopig ook even het laatste burgerrecept dat jullie van mij krijgen.

Voor degene die net zoals ik lekker een dagje bankhangen in het vooruitzicht hebben past de Fish Burger goed in het menu. Je moet je alleen even ophijsen van de bank om alle inkopen te doen. Fijne zondag!

Op de foto’s zie je twee verschillende broodjes die ik voor jullie heb getest. De witte bolletjes en speltbroodjes! Mijn voorkeur ging uit naar de bolletjes, maar ik laat die keuze volledig aan jullie over!

Fish Burgers (4 personen)
– 750 gr kabeljauw of andere witvis
– rode peper
– stuk gember ter grootte van je duim
– teentje knoflook
– 2 limoenen
– 3 lenteuitjes
– eigeel
– 3 el sojasaus
– 1,5 el vissaus
– handje bloem
– +/- 100 gr paneermeel
– bosje koriander
– 6 el yoghurtmayonaise of (magere) Griekse yoghurt
– avocado
– 75 gr snijbiet
– 4 (witte) bolletjes
– olijfolie

Dep de kabeljauw droog met een vel keukenpapier. Verwijder de schil van de knoflook en de gember. Meng in een hakmachine de rode peper, gember, knoflook, rasp en sap van 1 limoen, lente-uitjes, vissaus, sojasaus. Als het een mooi glad geheel is geworden voeg je de kabeljauw toe. Even hakken en schep daarna het gehakt in een bakje. Meng de vis met het eigeel en paneermeel. Goed kneden en op smaak brengen met peper en zout. Het blijft een beetje kleverig, maar mag niet te vochtig zijn. Anders moet je nog een beetje paneermeel toevoegen. Kneed er vier mooie burgers van en haal de burgers even door het bloem. Bak de burgers in een pan met olijfolie in circa 4 minuten per kant gaar.

Hak voor de koriandermayonaise ondertussen de koriander fijn en meng de koriander met de yoghurtmayonaise. Knijp er het sap van een halve limoen doorheen. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de avocado in dunne reepjes. Snijd de witte bolletjes open. Leg wat snijbiet op de bolletjes, dan de Fish Burgers en de avocado. Als laatste een flinke dot van de koriandermayonaise erop en serveer met een kwart limoentje. Enjoy your cheat!

IMG_5882.JPGIMG_5886.JPG
IMG_5887.JPG