Soep; in mijn ogen één van de makkelijkste dingen om te maken. Doe wat lekkere groenten bij elkaar, uitje en knoflook erin et voilà, je soep is geboren. Dat zoveel mensen zich hier om dit gerecht druk om maken begrijp ik nooit zo goed. Geloof me, één keer soep zelf gemaakt en je wilt niets anders meer.

Op de één of andere manier is maandag bij ons thuis meestal soepdag. Niet zo gek trouwens, want na het weekend kan een balansdag vaak geen kwaad. Zo ook afgelopen maandag. Na een weekendje Brussel met alleen maar eten, eten en nog eens eten was het tijd voor een eenvoudig maaltje.

Dat het nóg makkelijker kan dan dat ik al dacht ondervond ik afgelopen maandag. Het recept van Jamie Oliver bevat namelijk als basisingrediënt passata van goede kwaliteit. En laat het net zo zijn dat ik nog zo’n fles in de kast had staan. Passata wordt gemaakt van rauwe gepureerde tomaten, die zijn ontdaan van de zaadjes en het vel. Mijn puree komt uit Italië en zodra als ik de fles al opendraai waan ik mij meteen in mediterrane sferen. Ik voeg wat bouillon toe en de soep staat in een handomdraai op tafel. Kind kan de was doen toch?

Vindt: Brussel de meest onderschatte stad van België
Heeft: dringend meer balansdagen nodig
Baalt: dat ze geen filet americain in België heeft gegeten

Kerrie Tomatensoep (4 personen)
Jamie Magazine: Recepten Jaarboek 2013
– 750 ml passata
– rode ui
– knoflookteen
– 4 el kerrie
– 2 el Ras el Hanout
– 2 el (pikant) paprikapoeder
– groentebouillonblokje
– 750 ml water
– halve citroen
– olijfolie
– peper & zout

Pel en snipper de ui. Pers de knoflookteen. Schenk een flinke scheut olijfolie in een steelpan op laag vuur. Voeg de kerrie, ui, knoflook, Ras el Hanout, bouillonblokje en het paprikapoeder toe, bak al roerend 3 minuten mee.

Roer de passata en het water erdoor. Laat 5 minuten zacht koken. Proef de soep en voeg zout en peper toe. Pureer eventueel de soep.

Roer vlak voor het opdienen het citroensap erdoor.

unnamed (1)