Het is weer donderdag en dat betekent tijd voor mijn wekelijkse blog voor Jamie Magazine. Lees je mee?

Gisteravond was de lancering van de nieuwste app op het gebied van food: Feedie. Met de eetfoto’s die je deelt via Feedie bezorg je schoolgaande kinderen in Zuid-Afrika een maaltijd. Als foodie zoals ik, kun je bijna niets beters verzinnen, ik maak immers overal waar ik kom kiekjes van elk bord met voedsel dat voor mijn neus belandt. En dat je er dan nu eens wat echt goeds mee kan doen is natuurlijk fantastisch.

Je vraagt je misschien af: wat heeft dit in godsnaam met Jamie Oliver te maken? Nou behoorlijk veel, Jamie is namelijk één van de ambassadeurs van Feedie. Daarnaast, is het diner ter ere van de lancering van de app gehouden in Jamie’s restaurant Fifteen in Amsterdam.

Bij zo’n fancy diner hoort natuurlijk een dresscode. Het kleding advies luidt, ‘New York Chique’. Nu ben ik meer een type die zich drukt maakt over wat er gekookt moet worden dan over wat ik aan moet trekken. Ik was daar dus ook totaal niet mee bezig tot afgelopen dinsdag. Algehele stress kreeg ik van alle sms’jes en vragen naar mijn outfit voor het diner. Inmiddels typ ik met gelakte nagels deze blog en probeer ik mijn haar in de krul te krijgen. Ik ben wel achter één ding gekomen; ik krijg het eerder benauwd van eten, dan van mijn looks. In mijn achterhoofd houd ik maar vast aan de Nederlandse Polder Glamour en zeg ik tegen mezelf dat het vanavond gaat goedkomen. Het draait immers in the end om de kinderen in Zuid-Afrika en niet om het kostuum van The Lion Kitchen.

Mulligatawny (een pittige Indiase soep) – 4 personen
Uit: Jamie Magazine #12

500 g kipfilet, in blokjes
300 g flespompoen, geschild en in blokjes
1 el tomatenpasta
1 el currypasta
400 g tomatenblokjes uit blik
750 ml kippenbouillon (of 2 bouillonblokjes opgelost in 750 ml heet water)
300 g basmatirijst
bosje verse koriander
1 ui, gepeld en in ringen
2 tenen knoflook, geperst
stukje gember ter grootte van je duim, geraspt
gedroogde chilipeper, fijngesneden
peper & zout
olijfolie

Verhit 1 el olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg ui, knoflook, gember en de gedroogde chilipeper toe. Leg een deksel op de pan en fruit de groenten onder af en toe roeren tot ze zacht en goudbruin zijn.

Doe daarna de pompoen, tomatenpuree, currypasta en de stukjes kip erbij; voeg dan de blokjes tomaat, plus wat zout en peper toe. Schenk de bouillon erbij en breng dit aan de kook, laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg de rijst toe en laat nog eens 10 minuten koken, tot de rijst gaar is. Mocht de rijst het water teveel absorberen voeg dan nog wat extra water toe.

Voeg op het laatst zout en peper naar smaak toe, serveer in grote kommen en garneer met koriander.

Processed with VSCOcam with f2 preset