Oelalala, coquilles zijn toch zo verrukkelijk. En perfect voor tijdens de kerstdagen. Het is niet te ingewikkeld en volgens mij wordt (bijna) iedereen hier altijd erg gelukkig van. Ik in ieder geval wel!! Vandaar vandaag een extra recept met wat kerstinspiratie.

Wat zijn jullie plannen voor de komende dagen? Ik ben tot donderdag in Zwitserland en daarna vlieg ik naar huis om 1e en 2e kerstdag bij mijn schoonouders te vieren. Gezellig met de hele schoonfamilie rondom de kerstboom en uiteraard veel te veel eten. Eerst nog even kerstavond in Fiesch vieren!

Coquilles (4 personen)
– 12 coquilles;
– flinke pluk saffraan (ongeveer 1 tl);
– 1 rode ui;
– 100 ml droge witte wijn;
– 200 ml slagroom;
– 300 ml visbouillon of los een visbouillonblokje op in 150 ml heet water;
– roomboter;
– olijfolie; en
– peper & zout.

Pel en snipper de rode uien zo fijn mogelijk. Verhit een scheut olijfolie in een steelpannetje en fruit hierin de ui. Voeg na 2 min de saffraan in zijn geheel toe en roer het geheel goed door. Blus af met de witte wijn, breng aan de kook en laat de witte wijn tot de helft inkoken. Voeg daarna de visbouillon en de slagroom toe en kook de saus voor 5 minuten. Breng op smaak met peper & zout. Pureer daarna de saus met een staafmixer, zeef de saus door een bolzeef en vang de saffraansaus op in een schone pan. Zet de saffraansaus daarna op laag vuur om zachtjes even op te warmen.

Spoel ondertussen de coquilles af en dep ze goed droog met een theedoek of vel keukenpapier. Verhit wat boter in een pannetje en bak de coquilles in ongeveer 1,5 á 2 minuten mooi bruin per kant. Serveer de coquilles met de saffraansaus.

IMG_5332_1 IMG_5333_1