Veel mensen hebben het idee dat ik skiën echt haat. Nu komt deze gedachte natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen, dat begrijp ik zelf ook wel. Alleen is het een tikkeltje erger geworden dan dat het in werkelijkheid is. Ik vind skiën namelijk, onder bepaalde omstandigheden, best wel (heel) leuk. Het zonnetje moet schijnen, er mag geen ijs op de piste liggen en nogal belangrijk het mag niet te koud zijn. Als deze drie elementen aanwezig zijn dan zie je mij heus wel van die berg af roetsjen. En had ik nou net even het geluk dat het de afgelopen dagen in Fiesch, Zwitserland, perfect ski-weer was. Voor mijn doen heb ik behoorlijk wat afdalingen gemaakt en inmiddels zit ik met een gebruinde toet in de trein naar Basel om vervolgens weer terug naar Nederland te vliegen.

Kerstavond heb ik nog in de bergen gevierd met mijn ouders en Hanny en eerste en tweede kerstdag vier ik bij mijn schoonfamilie. Het was voor mij al een week met veel kaasfondue, wijn, käseschnitten en kalbsbratwursten en ik zet deze koers nog even voort. Kerst staat namelijk ook weer in het teken van eten. Zoveel eten dat de meeste mensen na 3 dagen geen kalkoen, wild of fondueset meer kunnen zien. Ik ben bang dat ik er zaterdag, heel even dan, eveneens zo over denk.

unnamed (2)  unnamed (4) unnamed

Naast het vele eten wordt er natuurlijk lekker veel gekookt en in de keuken gestaan. Om het jullie dit jaar iets makkelijker te maken geef ik jullie vandaag een simpel recept. Even hakken en je hebt een super lekkere salsa. De pittige chimichurrisaus past goed bij vlees, gevogelte of vis. En ook al zijn de winkels vandaag dicht je kan het met, zo ongeveer, alle overgebleven kruiden die je in huis hebt maken. Fijne kerstdagen allemaal!

Voor de chimichurri mocht ik weer even aan de slag met mijn nieuwe speeltje: de Bosch Maxximum. Deze keer gebruikte ik de “VeggieLove” rasp- en snijschijven om de keukenmachine als soort hakmachine te gebruiken. Dan is de chimichurri echt binnen 2 seconden klaar!

IMG_8569.JPG

Chimichurrisaus (bijgerecht voor 6 personen)
Jamie Magazine #28

– 125 ml olijfolie
– 3 teentjes knoflook
– 1 rode chilipeper
– kleine bosje verse oregano, blaadjes eraf gehaald
– flinke bos peterselie
– peper & zout
– optioneel 3 el rodewijnazijn (jamie gebruikt het wel, The Lion Kitchen niet)

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine (of vijzel) en maal alles tot een grove saus. Breng op smaak met zout & peper.

Laat de saus een paar uur afgedekt in de ijskast staan voordat je hem gaat gebruiken. Hierdoor trekken de smaken doe op elkaar in en wordt hij nog lekkerder.

IMG_8568.JPG