Woohooo de allereerste Easy Mondays is een feit. Vanaf nu komt er elke maandag een makkelijk recept online. Niet teveel ingrediënten en het gerecht staat in een mum van tijd op tafel. Je kan de week niet beter beginnen.

Binnenkort krijgen jullie ook een kijkje in mijn voorraadkast. Ik laat jullie dan zien welke producten eigenlijk iedereen in huis zou moeten hebben. Zo draai je altijd een lekkere maaltijd in elkaar. En op die manier wordt de maandag nog eenvoudiger.

De kip & spek leent zich heel goed voor leftovers. Zo had ik bijvoorbeeld nog wat gebakken bimi met knoflook & amandelen over. Daarnaast kan je naast spek ook heel goed pancetta of rauwe ham gebruiken. Duik dus in de ijskast op zoek naar restjes groenten of tomaatjes en komkommer. Zo heb je een goede gevulde sla.

Kip & Spek (4 personen)
– zak sla
– 2 kipfilets
– 100 gr spek/pancetta/rauwe ham
– 4 eieren
– olijfolie
– balsamicoazijn
– peper & zout

Verwarm de oven voor op 200 gr. Snijd de kipfilets in repen. Rol de spek om de kipreepjes heen. Bestrooi met peper & zout en een druppeltje olijfolie. Even voorzichtig husselen en leg de kip & spek op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak de kipreepjes in 8-10 min mooi goudbruin.

IMG_8871.JPG

Kook ondertussen de eieren half zacht (bij mij is dat 4 min nadat het water kookt). Doe de sla in een grote bak samen met 2 el olijfolie en 1 el balsamico en meng alles goed door elkaar. Breng de sla op smaak met peper & zout.

Haal de kip & spek uit de oven en laat een beetje afkoelen. Verdeel de sla over de borden en snijd de gepelde eieren door de helft. Leg als laatste de kip & spek over de sla. En natuurlijk de overgebleven restjes groenten die je nog had liggen.

Ook lekker met wat croutons van oud brood of een handje Parmezaanse kaas.

IMG_8872.JPG