Van een ei word je blij. Het klinkt clichématig, maar in mijn geval gaat dit echt op. Gelukkig is de fabel dat je niet meer dan 2 eieren per week mag eten uit de wereld geholpen, ik vond dat namelijk een ware crime vroeger. Zacht gekookte eieren, gepocheerde eitjes, roerei, omelet of een Sunny Side Up het maakt mij niet uit als het maar een ei is. Tegenwoordig is één van mijn favoriete combinaties een eitje met avocado, beetje kurkuma, peper & zout en een klein snufje chilivlokken. Deze combinatie op vers brood is werkelijk waar to die for.

Tijdens mijn 10-daagse ontzuringskuur moest ik eieren volledig links laten liggen. Één van de eerste dingen die ik dan ook heb gedaan is na afloop deze wraps maken. Wat erg fijn is dat je deze de hele dag door kan eten namelijk als ontbijt, brunch, lunch of diner. Waarmee je de wrap belegt is volledig aan jou. Ik ging voor wat rode kool, feta, tomaatjes, olijven en verse koriander. Jamie Oliver gebruikt in zijn recept kikkererwtenmeel, ik heb daarentegen speltmeel gebruikt. Binnenkort ga ik ze zeker weer maken, maar dan op meer een Aziatische wijze en vervang ik de spinazie voor paksoi.

Voor dit recept ging ik voor de laatste keer aan de slag met de Bosch Maxximum. Na twee maanden testen moet deze prachtige keukenmachine weer terug. Ik heb er met veel plezier gebruik van gemaakt en meerdere heerlijke recepten mee gekookt. Voor de spinaziewraps gebruikte ik de beslagkom of de ingredienten door elkaar te mengen.

IMG_9720.JPG

Spinaziewraps (4 stuks)
Uit: Jamie Magazine #29

– 150 gr verse spinazie
– 4 eieren
– 100 gr speltmeel
– (zonnebloem)olie, om in te bakken
– zout & peper

Doe de spinazie in een grote pan met aanhangend water dat na het wassen aan de blaadjes is blijven zitten. Leg een deksel op de pan, zet deze op middel hoog vuur en breng aan de kook. Laat de spinazie in een paar minuten slinken, schep in een vergiet en laat uitlekken en afkoelen.

Als de spinazie koud is, knijp je er met je handen alle vloeistof uit. Snijd de spinazie fijn. Doe de eieren in een grote kom en klop ze los. Meng het speltmeel erdoor tot het een glad beslag is. Voeg dan de spinazie en wat zout & peper toe.

Roer goed en voeg wat water toe tot het losse spinaziebeslag net te schenken is, iets dikker dan slagroom.

IMG_9718.JPG

Verhit wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schenk dan een vierde van de spinaziemix in het midden van de pan. Verspreid het beslag met de achterkant van een lepel tot je een cirkel hebt van ongeveer 20 cm. Laat een paar minuten zachtjes bakken en maak de pannenkoek met een dunne spatel los van de bodem. De onderkant moet gestold, maar niet bruin zijn. Keer om. Bak de andere kant ongeveer een minuut tot alles is gestold. Laat op een bord afkoelen en herhaal met de rest van het beslag.

IMG_9719.JPG