Normaal gesproken zou je nu een heerlijke The Lion Cheats krijgen, maar die heb ik helaas even niet voor jullie in petto. Sinds de ontzuring en vlak daarvoor heb ik geprobeerd zo gezond mogelijk te eten. Ik moest zelfs die kleine cheat even helemaal achterwege laten. Dit daarnaast in de aanloop naar mijn challenge bij Robby Nelson. Geen zorgen, er komt snel weer een nieuwe cheat aan! Trouwens bij het eten van deze burger krijg je wel het gevoel dat je zit te cheaten, alleen is dat deze keer helemaal niet zo. Misschien wel een nog betere combinatie?

Ik maakte deze portobello burger en dat was een groot succes! Er komt geen brood bij aan te pas, want de portobello’s figureren als het hamburgerbroodje. Klinkt goed toch? Je kan uiteraard wel een broodje gebruiken als je daar zin in hebt, maar het hoeft niet. Fijne zaterdag allemaal!

Wie zien ik trouwens straks allemaal bij het Food Soul Festival?

Portobello Burger (4 personen)

– 8 portobello’s
– zak gemengde sla
– 300 gr mais
– 2 avocado’s
– 250 gr kleine tomaatjes
– plukje koriander
– 1/2 el chiliflakes
– knoflookteen
– peper & zout
– olijfolie

Snijd de tomaten en koriander zo klein mogelijk. Meng de tomaten met de mais, chiliflakes, scheutje olijfolie en de koriander. Breng op smaak met peper & zout en hussel alles goed door elkaar. Laat de salsa ongeveer 15 min marineren.

Pers ondertussen de knoflookteen uit en meng met ongeveer 1 el olijfolie. Smeer de bolle kant van de portobello’s in met de knoflookolie en wat peper & zout.

Grill de portobello’s ongeveer 4 á 5 min per kant. Snijd de avocado op het laatste moment in dunne plakjes.

Leg op elk bord een portobello, wat sla, een flinke schep van de salsa, avocado en maak af met een tweede portobello! Zo, je portobello burger is ready to eat!

IMG_9825.JPG