As we speak ben ik onderweg naar The States om mijn reis af te trappen in Philadelphia. Naast het weerzien van mijn lieve vriendinnetje Puck zal de trip voornamelijk draaien om eten en dan ook echt veel eten. Vorige week kreeg ik, ter goedkeuring, de hele waslijst aan eetattracties te zien. Geen seconde twijfelde ik aan de expertise van Puck op het gebied van eten in haar hometown Philly. Inmiddels ben ik tijdens het typen gestopt met eten (mijn neus groeit) om zoveel mogelijk ruimte te creëren voor mijn weekje Amerika. Denk aan Italiaans bij Little Nonna’s, de beruchte Philly cheese steak challenge en uitgebreid brunchen op zondag. En dan ben ik nog niet eens begonnen aan de waslijst aan food-to-do’s in NY. Gelukkig krijg ik een heel workout schema van Robby Nelson mee, zodat ik niet volledig uit de kluiten groei.

Het leuke aan het leven als foodblogger is dan veel vrienden allerlei gadgets meenemen uit tripjes all over the world. Zo ook vriendinnetje Jen die als kerstcadeau de “StufZ” meenam, een apparaat waarmee je hamburgers als een echte professional kan vullen. Wie wil zoiets niet in huis? Afgelopen week ging ik wederom met mijn hamburger stuffer aan de slag. Deze keer vulde ik mijn lamsgehaktburger met feta. Natuurlijk kan je hamburgers ook zonder de “StufZ” vullen, maar het is op deze manier wel extra leuk.

Sizzling Lambburgers (4 personen)
Uit: Save with Jamie

– 400 gr gekruid lamsgehakt
– 100 gr feta
– handje radijsjes
– 2 mini romaine sla
– 2 bosuitjes
– 4 Arabische platte broden
– peper & zout
– olijfolie

Zelf koop ik bij de Turkse of Marokkaanse slager altijd gekruid lamsgehakt als ik even te lui ben om zelf te mengen. Meng anders het lamsgehakt met een uitje, peterselie, knoflook, paprikapoeder, ei, paneermeel en een beetje Ras el Hanout.

Verdeel het gehakt door achten. Druk 4 delen in de vorm van een hamburger, verdeel hierover de feta en druk de tweede helft erop. Zorg dat de feta goed erin zit en vorm 4 hamburgers.

Piep de radijsjes even op door ze in een ijskoud waterbadje te leggen. Snijd ze daarna in plakjes en snijd ook de bosui in reepjes. Snijd het kontje van de romaine sla eraf en trek de blaadjes los.

Bak de lamsburgers in 5-10 min mooi bruin en gaar aan beide zeiden. Leg op elk bord een Libanees platbrood, een sizzling lambburger, wat radijsjes, blaadjes romaine sla en als laatste de bosuitjes.

unnamed (7)