Hoeveel passie ik ook voor koken heb en hoe vaak ik lijsten met recepten klaar heb liggen om te maken, na de vakantie lijkt het allemaal spoorloos. Tijdens mijn trip naar The States draaide (bijna) alles om eten en nog eens eten. Weken van te voren ga ik aan de slag met alle verzamelde tips om een zo uitgebreid mogelijk plan te schrijven waar ik allemaal naartoe wil gaan. De meesten verklaren mij absoluut voor gek, maar ik eet nou eenmaal graag goed. Uitzonderingen daar gelaten zijn alle vakanties tot nu toe zeer goed bevallen op het gebied van food. Nu zie ik Thole in mijn hoofd al wild nee schudden, want het is inderdaad ook weleens fout gegaan.

Anderhalf jaar geleden gingen we voor het huwelijk van lieve vrienden Woody en Tim richting Barcelona. Daar hebben Thol en ik via de harde weg “Murphy’s Law” leren kennen. Oef, wat er ook mis kon gaan ging er mis. Reserveringen waren niet aangekomen, de laatste plekjes op het terras werden voor ons neus in gepikt en we konden onze draai gewoon niet vinden. Gelukkig was het eind goed al goed door het prachtige huwelijk, maar deze “ezel” stoot zich niet nog een keer aan dezelfde steen.

Zoals ik vorige week al schreef was Puck de chef in Philly en mocht ik het roer overnemen in New York. En man, oh man wat hebben we heerlijk gegeten. Ontbijtjes bij Dean&Deluca, bagels bij Black Seed en goddelijk dineren bij The Fat Radish. Eenmaal thuis moest ik de draad weer oppakken en het was deze keer best wel lekker dat ik Jamie Oliver als hulpje mocht gebruiken.

Kebabspiesjes (4 personen)
Uit: Jamie Magazine #7
– handvol platte peterselie
– ½ rode chilipeper
– 2 tenen knoflook
– olijfolie
– 500 g biefstuk, in blokjes
– 2 puntpaprika’s, in blokjes
– rode ui, in dikke ringen
– stuk gember ter grootte van je duim, in stukjes

Vijzel de peterselie met de chilipeper, gember, knoflook, zout, peper en olijfolie fijn. Roer de biefstuk erdoor en zet 30 minuten in de koelkast.

kebab001

Laat houten prikkers weken in water. Rijg de blokjes biefstuk ui en puntpaprika aan de prikkers.

kebab003

Gril ze circa 5 minuten en keer ze af en toe om, tot het vlees naar wens is. Eet de kebab met een lekkere frisse sla met olijven, tomaatjes en komkommer.

kebab