Naast al dat sporten mag er op zijn tijd best gecheat worden. Één keer per week laat ik mezelf gaan en zijn er even geen grenzen. Soms schrijf ik gedurende week al allemaal dingen op waar ik op dat moment zin in heb, zoals bijvoorbeeld chips of chocolade. Op “cheatdag” pak ik het lijstje erbij en besef ik mij dat veel cravings inmiddels verdwenen zijn. Voor mij werkt deze tactiek erg goed en het vermindert de snackattacks gedurende de week! 

Ik ben – zoals jullie wel weten – dol op bouwen met eten, en ik cheat dan ook graag met burgers of broodjes. Toen ik de pitabroodjes in de winkel zag liggen moest ik meteen aan Vleesch noch Visch denken. Zij maken gigantisch lekkere pita’s met vegetarische gyros. Uiteraard maken zij de pitabroodjes zelf, maar bij gebrek aan tijd was het een mooi moment om deze pitabroodjes te testen. 

In plaats van twee pita’s weg te werken kan je het ook bij één pita houden en deze volgooien met lekkere dingen. In de ijskast lag nog hummus en ingemaakte groenten en de pita met kip was een feit. Enjoy your cheat! 

 Pita met kip (4 personen) 

– 4 grote pitabroodjes
– 2 kipfilets
– bakje pittige humus
– komkommer
– rucola
– tomaten
– 1 el Griekse kruiden (bijv. ore­ga­no, munt, ro­ze­ma­rijn)
– 1 el (pikant) paprikapoeder
– knoflookteen
– peper & zout
– olijfolie
– optioneel pot ingemaakte komkommer

Snijd de kipfilets in reepjes en marineer met de Griekse kruiden, geperste knoflookteen en paprikapoeder. Scheutje olijfolie erbij en breng op smaak met peper & zout. Laat even 20 minuten marineren.

Snijd ondertussen de tomaten en komkommer in reepjes.

Bak de kipfilet en grill de pitabroodjes in een grillpan, oven of grillapparaat. Leg de broodjes op de borden en begin met bouwen; eerst sla, komkommer, tomaten, kip, ingemaakte komkommer en als finishing touch een grote klodder hummus!

pitakip