“Joehoe, moet ik helpen met tillen?”, roept Anne-Marie vanaf de eerste verdieping. Ze racet al naar beneden voordat we kunnen antwoorden. Met een grote glimlach worden we ontvangen en krijgen we eerst een rondleiding door Ollies Bed & Breakfast. Op de eerste verdieping wonen Anne-Marie en haar vriend Wieger en de bovenste verdiepingen doen sinds eind december dienst als kamers. Vol trots laat ze haar pareltjes zien en de passie spat er vanaf. Daarna nemen we plaats aan de grote eettafel op de eerste verdieping en onder het genot van een glas wijn is het tijd voor wat vragen!

IMG_1005.JPGIMG_1416.JPGIMG_1414.JPGIMG_1415.JPG

Op de hamvraag waarom zij en haar vriend Wieger Ollies Bed & Breakfast zijn begonnen, hoeft ze niet lang na te denken. Wanneer je tijdens het reizen, net zoals velen, altijd op zoek bent naar dat ene knusse hotel of b&b moet daar in Nederland toch ook een markt voor zijn? Een hotel bleek op dat moment nog een stap te ver, dus begonnen ze samen een b&b boven hun eigen huis op de Saenredamstraat middenin de Pijp.

Naast hun baan begonnen ze aan de rigoreuze verbouwing, maar bovenal aan hun droom om zelf iets op te zetten. Inmiddels is Ollies een paar maanden open en het verbaast mij niks dat ze vanaf het begin al volgeboekt zitten. Een prachtige locatie, goede prijs, mooie kamers en als kers op de taart een gastvrij stel als eigenaren. Wat wil je nog meer?

Anne-Marie vertelt al snel over haar tweede passie koken. Het stel heeft de taken onderling goed verdeeld, waarbij Anne-Marie natuurlijk verantwoordelijk is voor het ontbijt. In de toekomst breiden ze Ollies graag verder uit met een plek waar je kunt lunchen, koffie drinken, borrelen en zelfs dineren. Ik kan niet wachten!

Na de borrel verplaatsen Thole en ik ons naar Rijsel. Na een côte de boeuf, teveel wijn en likeurtjes rollen we naar “huis”. Nadat we naar de zolderkamer zijn gekropen kunnen we niets anders meer doen dan neerploffen in het enorme bed. Al snel vallen we in een diepe coma…

IMG_1049.JPGIMG_1419.JPG

Tikkeltje brak, maar volledig uitgerust worden we de volgende ochtend gewekt door Wieger die voor onze deur staat met het ontbijt. Het blijkt een enorme mand te zijn met onder andere verse jus, warme broodjes en een heerlijk roerei met krokante Parmaham uiteraard gemaakt door Anne-Marie. Mmmm!

IMG_1417.JPGIMG_1418.JPG

We kunnen geen andere conclusie trekken dan dat Ollies een super plek is om te vertoeven. Het bed is bijna lekkerder dan mijn eigen bed, ze hebben prachtige kamers, gastvrij en geweldig ontbijt. Sterker, we denken er nog steeds over na om permanent bij Ollies in te trekken. Wat mij betreft krijgen ze een dikke 10 en kom maar op met dat hotel. Ik voorspel dat ook die kamers binnen no time volgeboekt zitten! Succes jongens.

Ollies Bed & Breakfast – Saenredamstraat 26-I – website